70 dag glatkog brašna
3 jaja
0,2 dcl ruma
sol
1 kvasac
3 dag šećera
5 dag margarina
1 vanilin šećer
3 dcl mlijeka
Mlinci:
70 dag glatkog brašn
a
3 jaja
0,2 dcl ruma
Sol
1kvasac
4 dag šećera
5 dag margarina
1 vanilin šećer
3 dcl mlijeka
Nadjev:
30 jaja
2 I mlijeka
1,5 kg oraha
20 dag grožđica
5 vanilin šećera
40 dag šećera
1 limunov i pola naranćine kore
0,5 dcl ruma
Priprema:
Tijesto:
Iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka zamijesimo tijesto.
Pustimo da se diže.
Mlinci:
Tijesto zamijesimo iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka.
Razdijelimo ga na 3 kruščića i pustimo da naraste. Nakon pola sata izvaljamo i ispečemo.
Nadjev:
Iz 30 jaja i 1,4 litre mlijeka, te malo soli napravite "sir" (jaja i mlijeko lagano istučemo, malo posolimo, stavimo u lonac, pokrijemo alumrnijskom folijorn i stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 C da se stvrdne. Kad je gotovo izvadimo i ohladimo. Najbolje je to napraviti prvi dan - navečer).
Sa 6 dcl mlijeka poparimo mljevene orahe, dodamo pripremljeni "sir", grožđice, šećer, vanilin šećer, rum i naribanu koru limuna i naranče i sve to dobro promiješamo.
Tijesto rastegnuti na namašćeni pleh tako da tijesto visi preko ruba na svaku stranu najmanje 10 centimetara. Na to počinjemo slagati jedan red nadjeva, te mlinaca. Na kraju rubove tijesta podignemo sa svih strana i stavimo na vrh potice i stavimo peći.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Tijesto:
- 70 dag glatkog brašna
- 3 jaja
- 0,2 dcl ruma
- sol
- 1 kvasac
- 3 dag šećera
- 5 dag margarina
- 1 vanilin šećer
- 3 dcl mlijeka
Mlinci:
- 70 dag glatkog brašn
- a
- 3 jaja
- 0,2 dcl ruma
- Sol
- 1kvasac
- 4 dag šećera
- 5 dag margarina
- 1 vanilin šećer
- 3 dcl mlijeka
Nadjev:
- 30 jaja
- 2 I mlijeka
- 1,5 kg oraha
- 20 dag grožđica
- 5 vanilin šećera
- 40 dag šećera
- 1 limunov i pola naranćine kore
- 0,5 dcl ruma
Priprema:
Tijesto:
Iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka zamijesimo tijesto.
Pustimo da se diže.
Mlinci:
Tijesto zamijesimo iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka.
Razdijelimo ga na 3 kruščića i pustimo da naraste. Nakon pola sata izvaljamo i ispečemo.
Nadjev:
Iz 30 jaja i 1,4 litre mlijeka, te malo soli napravite "sir" (jaja i mlijeko lagano istučemo, malo posolimo, stavimo u lonac, pokrijemo alumrnijskom folijorn i stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 C da se stvrdne. Kad je gotovo izvadimo i ohladimo. Najbolje je to napraviti prvi dan - navečer).
Sa 6 dcl mlijeka poparimo mljevene orahe, dodamo pripremljeni "sir", grožđice, šećer, vanilin šećer, rum i naribanu koru limuna i naranče i sve to dobro promiješamo.
Tijesto rastegnuti na namašćeni pleh tako da tijesto visi preko ruba na svaku stranu najmanje 10 centimetara. Na to počinjemo slagati jedan red nadjeva, te mlinaca. Na kraju rubove tijesta podignemo sa svih strana i stavimo na vrh potice i stavimo peći.