Turopoljska zelena salata sa čvarcima

Ovako to rade u Turopolju, ali smo ju odmah prihvatili i u Zagorju, pogotovo krajem godine za vrijeme kolinja.
Sastojci:
- 25 dag zelene salate
- 10 dag sitnih čvaraka
- ulje, ocat, sol
Priprema:
Zelenu salatu dobro operite i narežite na šire rezance. Zatim je stavite u dublju zdjelu za salatu, posolite, izmiješajte i tako neka odstoji 15 minuta. Čvarke popržite na ulju, zatim ih izvadite a masnoći dodajte 3 žlice octa, pa kada zakipi prelijte preko salate, pospite čvarcima i izmiješajte. Poslužite s kukuruznim žgancima prelivenim zagrijanim kiselim vrhnjem.







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...