Torta s tri vrste čokolade

Autor: sntomic   (palac x 104412) |moji recepti

3
250 g McVitie's keksića ili nekih drugih s maslacem 150 g maslaca 125 g čokolade s 81 % kakaa 200 g obične čokolade za kuhanje (u mom slučaju Dorina-Kraš) 200 g bijele čokolade (iz Lidla, bome ne znam kako joj je ime:) 500 g mascarpone sira i 5 dcl vrhnja za šlag Postupak: Keksiće izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem Kalup za tortu promjera 23 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ja sam se poslužila čašom čijim sam dnom preko komadića papira za pečenje utiskivala pripremljeni keks. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi fil. U tri posude (zdjele) iskidati svaku čokoladu ponaosob i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag te ih staviti na paru da se tope vodeći računa da ne dodiruju vodu. Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte. U jednoj zdjeli umutiti preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) a posebno umutiti i mascarpone sir pa ih izmiješajte. Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama. Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svijetliju i na kraju bijelu kremu i ukarasiti po želji ako vam se da! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+6)
Ova torta se ne peče, za ljubitelje čokolade!
Torta s tri vrste čokolade

Za ovu tortu je potrebno:

 • 250 g McVitie's keksića ili nekih drugih s maslacem
 • 150 g maslaca
 • 125 g čokolade s 81 % kakaa
 • 200 g obične čokolade za kuhanje (u mom slučaju Dorina-Kraš)
 • 200 g bijele čokolade (iz Lidla, bome ne znam kako joj je ime:)
 • 500 g mascarpone sira i
 • 5 dcl vrhnja za šlag

Postupak:

 1. Keksiće izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem
 2. Kalup za tortu promjera 23 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ja sam se poslužila čašom čijim sam dnom preko komadića papira za pečenje utiskivala pripremljeni keks. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi fil.
 3. U tri posude (zdjele) iskidati svaku čokoladu ponaosob i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag te ih staviti na paru da se tope vodeći računa da ne dodiruju vodu. Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
 4. U jednoj zdjeli umutiti preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) a posebno umutiti i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
 5. Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
 6. Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svijetliju i na kraju bijelu kremu i ukarasiti po želji ako vam se da!
Prosjek: 4.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika kasaba's

e hvala kad probam javicu dojam na blogu mi je sad jasnije >:D<

2
Slika korisnika kasaba's

Volim cokoladu posebno bijelu samo molim jedno objasnjenje posluzili ste se casom za sta ...dali ste napravili koru od keksa ili ste stavljali kupovu ..sta oprostite recept me privlaci rado bih ga napravila a da ne pogresim :quest:

3
Slika korisnika sntomic's

Poslužila sam se najobičnijom čašom za vodu ravnog dna da bih bolje utisnula masu s keksom u kalup. A papir za pečenje mi je poslužio da se ta ista masa ne lijepi za čašu. Možda vam može polsužiti i moj blog: http://vrtaljica.blogspot.com/2011/07/torta-s-tri-vrste-cokolade.html
Veeeeliki pozdrav!