Suncokretnjača

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 23086) |moji recepti

0
1 kg brašna(glatkog) 4 dl mlijeka 2 žlice ulja 4 žutanjka 1,5 pakiranje kiselog vrhnja 1 kockica svježeg kvasca ili 2 paketića suhog 15 dag šećera 1 prstohvat soli korica 1 limuna 1 vanilija U malo mlijeka napraviti kvas i kad senapravi staviti u brašno s ostalim sastojcima.Umijesiti glatko tijesto.Ostaviti da odstoji dok ne naraste u duplo. Nadjev: 1 kg suncokretovih sjemenki (samljevenih u blenderu) 4 - 5 dl mlijeka 20 - 30 dag šećera 1-2 žličice cimeta 0,5 dl ruma 1 vanilija Mljevene sjemenke pomiješati sa šećerom i zaliti uzavrelim mlijekom,dodati cimet, vaniliju i rum.Šećer, rum i cimet,možete dodavati postepeno,prilagoditi prema ukusu,također i šećer. Priprema: Uzašlo tijesto premijesiti i razdijeliti na onoliko dijelova koliko želite štruca.Ja sam htjela da mi komadi budu mali, pa sam napravila 6 štruca.Svaki komad tijesta razvaljati na veličinu pleha, premazati nadjevom i zarolati.Složiti u pleh i ostaviti da se tijesto ponovo digne.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ° C oko 30 minuta(za ove tanke štruce), ako su štruce deblje treba peći 40 - 60 minuta.Pečeno prekriti krpom dok se ne ohladi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Tko ne zna što je, kad proba, misli da je orehnjača, ali se čudi kako je tako dobra.
Suncokretnjača

Tijesto:

  • 1 kg brašna(glatkog)
  • 4 dl mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 4 žutanjka
  • 1,5 pakiranje kiselog vrhnja
  • 1 kockica svježeg kvasca ili 2 paketića suhog
  • 15 dag šećera
  • 1 prstohvat soli
  • korica 1 limuna
  • 1 vanilija

U malo mlijeka napraviti kvas i kad senapravi staviti u brašno s ostalim sastojcima.Umijesiti glatko tijesto.Ostaviti da odstoji dok ne naraste u duplo.

Nadjev:

  • 1 kg suncokretovih sjemenki (samljevenih u blenderu)
  • 4 - 5 dl mlijeka
  • 20 - 30 dag šećera
  • 1-2 žličice cimeta
  • 0,5 dl ruma
  • 1 vanilija

Mljevene sjemenke pomiješati sa šećerom i zaliti uzavrelim mlijekom,dodati cimet, vaniliju i rum.Šećer, rum i cimet,možete dodavati postepeno,prilagoditi prema ukusu,također i šećer.

Priprema:

Uzašlo tijesto premijesiti i razdijeliti na onoliko dijelova koliko želite štruca.Ja sam htjela da mi komadi budu mali, pa sam napravila 6 štruca.Svaki komad tijesta razvaljati na veličinu pleha, premazati nadjevom i zarolati.Složiti u pleh i ostaviti da se tijesto ponovo digne.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ° C oko 30 minuta(za ove tanke štruce), ako su štruce deblje treba peći 40 - 60 minuta.Pečeno prekriti krpom dok se ne ohladi.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Domaći dizani kolač - PROČITAJTE Makovnjača - PROČITAJTE Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Osinja gnijezda s nadjevom - PROČITAJTE Boem kocke - PROČITAJTE