Špinat

recepti_bez_slike
4 dkg masti  1 kg špinata  4 dkg brašna  češnjak  sol, papar  mlijeko i vrhnje  Priprema: Špinat se očisti od peteljki i uvelih listova, dobro opere i blanšira. Voda se ocijedi, a špinat se stavi u slanu kipuću vodu i kuha otkriveno 10 minuta.Poslije se dobro opere u hladnoj vodi, voda se ocijedi, a špinat se samelje štapnim mikserom. Ovako priređeni špinat stavi se na zapreška od masti i brašna na kojoj se ispržio sitno nasjeckani češnjak. Zalije se vodom ili mlijekom i pusti da kuha. Soli se i papri. Da bude izdašnije, može se dodati malo pasiranog kruha, a da bude ukusnije malo kiselog vrhnja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+759)
Uvijek u škrinji imam male porcije zamrznutog špinata jer u nedostatku ideja za dobar ručak, uz pire i jaje na oko odlično zadovoljava našu glad.

Sastojci:

  • 4 dkg masti 
  • 1 kg špinata 
  • 4 dkg brašna 
  • češnjak 
  • sol, papar 
  • mlijeko i vrhnje 

Priprema:

Špinat se očisti od peteljki i uvelih listova, dobro opere i blanšira. Voda se ocijedi, a špinat se stavi u slanu kipuću vodu i kuha otkriveno 10 minuta.Poslije se dobro opere u hladnoj vodi, voda se ocijedi, a špinat se samelje štapnim mikserom. Ovako priređeni špinat stavi se na zapreška od masti i brašna na kojoj se ispržio sitno nasjeckani češnjak. Zalije se vodom ili mlijekom i pusti da kuha. Soli se i papri. Da bude izdašnije, može se dodati malo pasiranog kruha, a da bude ukusnije malo kiselog vrhnja.

Prosjek: 5 (+759)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Kate Drenić's

tako i moji zdenka. Zato češće radim krem juhu od špinata, onda sve pojedu. Puno mlijeka i vrhnja za kuhanje mora ići.

2
Slika korisnika zdenka's

zanimljivo, ali moja djeca neće ni primirisat domaći špinat mada ga sa blenderom usitnim i sve. Ali kad kupim gotov smrznuti špinat, njega se najedu do grla. I ja ga spremam na isti ovaj način.
Rdaim ga na mlijeku i dodam malo kiselog vrhnja, a poslužim uz faširance ili samo jaje na oko i pire krumpir. Meni je super! Špinat spremam još na krem juhu ili znam napravit popečke od špinata. >:D<