Špinat

Uvijek u škrinji imam male porcije zamrznutog špinata jer u nedostatku ideja za dobar ručak, uz pire i jaje na oko odlično zadovoljava našu glad.
Sastojci:
- 4 dkg masti
- 1 kg špinata
- 4 dkg brašna
- češnjak
- sol, papar
- mlijeko i vrhnje
Priprema:
Špinat se očisti od peteljki i uvelih listova, dobro opere i blanšira. Voda se ocijedi, a špinat se stavi u slanu kipuću vodu i kuha otkriveno 10 minuta.Poslije se dobro opere u hladnoj vodi, voda se ocijedi, a špinat se samelje štapnim mikserom. Ovako priređeni špinat stavi se na zapreška od masti i brašna na kojoj se ispržio sitno nasjeckani češnjak. Zalije se vodom ili mlijekom i pusti da kuha. Soli se i papri. Da bude izdašnije, može se dodati malo pasiranog kruha, a da bude ukusnije malo kiselog vrhnja.







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
tako i moji zdenka. Zato češće radim krem juhu od špinata, onda sve pojedu. Puno mlijeka i vrhnja za kuhanje mora ići.
zanimljivo, ali moja djeca neće ni primirisat domaći špinat mada ga sa blenderom usitnim i sve. Ali kad kupim gotov smrznuti špinat, njega se najedu do grla. I ja ga spremam na isti ovaj način.
Rdaim ga na mlijeku i dodam malo kiselog vrhnja, a poslužim uz faširance ili samo jaje na oko i pire krumpir. Meni je super! Špinat spremam još na krem juhu ili znam napravit popečke od špinata. >:D<