Smjesa za ukras torti i kolačića

recepti_bez_slike
Budući da se mnogo pazi na jednostavnost kod ukrašivanja, nekoliko krivulja ili crteža šećernom glazurom vrlo je lijep ukras. Za ukrašivanje upotrebljava se smjesa od bjelanjaka koja se raznoliko oboji, a često se upotrebljava i smjesa od čokolade. Kod ove smjese treba paziti da je šećerni prah dobro prosijan, jer svaka i najmanja grudica sprječava da šećer nesmetano može prolaziti kroz štrcaljku koja služi za ukrašavanje torta i kolačića. Smjesa za ukras napravi se isto tako kao i glazura od šećera s bjelanjkom, samo se u gotovu smjesu dodaje još malo octene kiseline i nešto bjelanjaka da postane čvrsta i da se kod štrcanja ne raziđe po torti ili kolaču. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci

Budući da se mnogo pazi na jednostavnost kod ukrašivanja, nekoliko krivulja ili crteža šećernom glazurom vrlo je lijep ukras. Za ukrašivanje upotrebljava se smjesa od bjelanjaka koja se raznoliko oboji, a često se upotrebljava i smjesa od čokolade. Kod ove smjese treba paziti da je šećerni prah dobro prosijan, jer svaka i najmanja grudica sprječava da šećer nesmetano može prolaziti kroz štrcaljku koja služi za ukrašavanje torta i kolačića. Smjesa za ukras napravi se isto tako kao i glazura od šećera s bjelanjkom, samo se u gotovu smjesu dodaje još malo octene kiseline i nešto bjelanjaka da postane čvrsta i da se kod štrcanja ne raziđe po torti ili kolaču.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)