Smjesa za ukras torti i kolačića

Sastojci
Budući da se mnogo pazi na jednostavnost kod ukrašivanja, nekoliko krivulja ili crteža šećernom glazurom vrlo je lijep ukras. Za ukrašivanje upotrebljava se smjesa od bjelanjaka koja se raznoliko oboji, a često se upotrebljava i smjesa od čokolade. Kod ove smjese treba paziti da je šećerni prah dobro prosijan, jer svaka i najmanja grudica sprječava da šećer nesmetano može prolaziti kroz štrcaljku koja služi za ukrašavanje torta i kolačića. Smjesa za ukras napravi se isto tako kao i glazura od šećera s bjelanjkom, samo se u gotovu smjesu dodaje još malo octene kiseline i nešto bjelanjaka da postane čvrsta i da se kod štrcanja ne raziđe po torti ili kolaču.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice / kolači i slastice






Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...