5 bjelanjaka sobne temperature
1 šalica(velika) šećera
1/4 šalice štaub šećera
korica 1 limuna
5 žličica soka od limuna
3 dag trešanja,ali može biti i drugo voće(jagode,maline,kupine...)
malo soli
Bjelanjke tući na srednjoj brzini oko 2 min.Dodati šalicu šećera,sok i limunovu koricu i tući na većoj brzini 3-4 min.Voće usitniti i posuti štaubom,pa umiješati u smjesu.
U tepsiju od pećnice staviti papir za pečenje,nacrtati krugove željene veličine(recimo dno čaše od jogurta).Smjesu staviti u štrcaljku ili u vrećicu s odrezanim vrhom.Napraviti rub kruga i ispuniti ga štrcanjem.Na rubovima nanijeti još dva sloja jedan na drugi.
Sušiti u poluotvorenoj pećnici na 90 °C 1 sat,ostaviti još u isključenoj pećnici 1 sat.
Nadjev:
2 dl vrhnja za šlag
pola vrećice vanilin šećera
i 2 najmanja ABC sira
Napraviti šlag, dodati sir i vaniliju i puniti štrcaljkom ohlađene Pavlove.
Ukrasiti ih voćem koje ste koristili i pokapati s par kapi odgovarajuće, malo razrijeđene marmelade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+793)
Ponovo imam jedan recept s interneta.Tražila sam kako iskoristiti preostale bjelanjke od kolača od višanja s prelivom.
Beze smjesa:
- 5 bjelanjaka sobne temperature
- 1 šalica(velika) šećera
- 1/4 šalice štaub šećera
- korica 1 limuna
- 5 žličica soka od limuna
- 3 dag trešanja,ali može biti i drugo voće(jagode,maline,kupine...)
- malo soli
Bjelanjke tući na srednjoj brzini oko 2 min.Dodati šalicu šećera,sok i limunovu koricu i tući na većoj brzini 3-4 min.Voće usitniti i posuti štaubom,pa umiješati u smjesu.
U tepsiju od pećnice staviti papir za pečenje,nacrtati krugove željene veličine(recimo dno čaše od jogurta).Smjesu staviti u štrcaljku ili u vrećicu s odrezanim vrhom.Napraviti rub kruga i ispuniti ga štrcanjem.Na rubovima nanijeti još dva sloja jedan na drugi.
Sušiti u poluotvorenoj pećnici na 90 °C 1 sat,ostaviti još u isključenoj pećnici 1 sat.
Nadjev:
- 2 dl vrhnja za šlag
- pola vrećice vanilin šećera
- i 2 najmanja ABC sira
Napraviti šlag, dodati sir i vaniliju i puniti štrcaljkom ohlađene Pavlove.
Ukrasiti ih voćem koje ste koristili i pokapati s par kapi odgovarajuće, malo razrijeđene marmelade.
Link izvora / potpis autora: PTITCHEF
Ima dosta sličnih recepata na internetu, i za ovaj recept mozete iskombinirati i ono što imate pri ruci. Malo mašte dobro dođe, a ako radite prvi put držite se strogo ovog recepta, dobar je.Možete sušiti u pećnici i sat i pol