1/2 kg repe
4 dkg masti
1/2 kg krumpira
3 kg brašna
2 dkg luka
sol
papar
crvena paprika
1/2 dl vrhnja
Priprema:
Repa se oguli, izreže na kockice, opere, blanšira i stavi kuhati. Krumpir se oguli, izreže na kockice i stavi kuhati. Napravi se zapreška od masti i brašna i na njoj isprži sitno nasjeckani luk, zalije hladnom vodom, a zatim vodom od krumpira zajedno s krumpirom i pusti da prokuha. Poslije se doda kuhana ocijeđena repa, soli se, papri i doda malo crvene paprike. Dodati malo vrhnja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
Sastojci:
- 1/2 kg repe
- 4 dkg masti
- 1/2 kg krumpira
- 3 kg brašna
- 2 dkg luka
- sol
- papar
- crvena paprika
- 1/2 dl vrhnja
Priprema:
Repa se oguli, izreže na kockice, opere, blanšira i stavi kuhati. Krumpir se oguli, izreže na kockice i stavi kuhati. Napravi se zapreška od masti i brašna i na njoj isprži sitno nasjeckani luk, zalije hladnom vodom, a zatim vodom od krumpira zajedno s krumpirom i pusti da prokuha. Poslije se doda kuhana ocijeđena repa, soli se, papri i doda malo crvene paprike. Dodati malo vrhnja.