Savijača od smokava

Autor: natašaklo   (palac x 4584) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 gotovo vučeno tijesto ili 6 listova  Nadjev  10 dag maslaca  30 dag jabuka  30 dag svježih plavih smokava  5 dag slatkih mrvica  5 dag šećera  vanilin šećer  cimet  maslac za premazivanje  priprema: Na stolnjak položite tijesto, prelijte ga rastopljenim maslacem i složite nadjev od ribanih jabuka i smokava narezanih na kockice, šećera, mrvica i začina. Nakon što ste to napravili, umotajte i položite na maslacem premazan lim, pa pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pečeno onda posipajte šećerom u prahu i poslužite s umakom od višanja ili smokava, koji ćete prirediti tako da marmeladu od tog voća prokuhate s malo vode.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+378)

sastojci:

1 gotovo vučeno tijesto ili 6 listova 

Nadjev 

  • 10 dag maslaca 
  • 30 dag jabuka 
  • 30 dag svježih plavih smokava 
  • 5 dag slatkih mrvica 
  • 5 dag šećera 
  • vanilin šećer 
  • cimet 
  • maslac za premazivanje 

priprema:

Na stolnjak položite tijesto, prelijte ga rastopljenim maslacem i složite nadjev od ribanih jabuka i smokava narezanih na kockice, šećera, mrvica i začina. Nakon što ste to napravili, umotajte i položite na maslacem premazan lim, pa pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pečeno onda posipajte šećerom u prahu i poslužite s umakom od višanja ili smokava, koji ćete prirediti tako da marmeladu od tog voća prokuhate s malo vode. 

Prosjek: 4 (+378)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Medena srca - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Pita od marelica - PROČITAJTE