Šaumrole

recepti_bez_slike
Nadjev: 4 bjeljanjka 20 dkg šećera limunov sok šećer za posipanje (štaub šećer tj. šećer u prahu) ulje Priprema: Lisnato tijesto razvaljati i svaki list razrezati na 10 jednakih traka. Limene kalupe premazati uljem a svaki kraj trake premazati bjeljancem. Namotati tjesto na kalupe. Peći u namazanom limu 15-20 minuta na 220 celzija. Vruče skidati s kalupa, ostaviti da se ohlade i nadjevati toplom smjesom. Na kraju pošečeriti šećerom u prahu. Nadjev: bjeljanjke istucite u čvrsti snijeg sa 10 dkg šećera. Posebno skuhajte 10 dkg šećera sa pola dl vode i to tako dugo dok se zgusnuta rastopina izmedju dva prsta ne vuče u nit. Zatim tucite i dalje bjeljanjke nalijevajući pritom posve lagano vruču sečernu rastopinu u snijeg dok smijesa ne postne posve gusta i sjajna! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Kad bi mama radila ovaj kolač, obično bi nedostajalo kora koje bismo pojeli još onako vruće....S vremenom je poduplala količinu :)

Tjesto: paket lisnatog tijesta

Nadjev:

  • 4 bjeljanjka
  • 20 dkg šećera
  • limunov sok
  • šećer za posipanje (štaub šećer tj. šećer u prahu)
  • ulje

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljati i svaki list razrezati na 10 jednakih traka. Limene kalupe premazati uljem a svaki kraj trake premazati bjeljancem.
Namotati tjesto na kalupe.
Peći u namazanom limu 15-20 minuta na 220 celzija. Vruče skidati s kalupa, ostaviti da se ohlade i nadjevati toplom smjesom. Na kraju pošečeriti šećerom u prahu.

Nadjev: bjeljanjke istucite u čvrsti snijeg sa 10 dkg šećera.
Posebno skuhajte 10 dkg šećera sa pola dl vode i to tako dugo dok se zgusnuta rastopina izmedju dva prsta ne vuče u nit.
Zatim tucite i dalje bjeljanjke nalijevajući pritom posve lagano vruču sečernu rastopinu u snijeg dok smijesa ne postne posve gusta i sjajna!

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)