Šareni kolač

Šarenilo ovom kolaču daju različiti sastojci, a dodatno ga možete ukrasiti po želji.
Sastojci:
- 2 jaja
- 25 dag šećera
- 7 dag čokolade
- 5 dag mljevenih keksa
- 15 dag margarina
- 15 dag mljevenih oraha
- 1 čaša od jogurta sjeckanih oraha ili lješnjaka
- 20 dag sjeckanih smokava
- 25 dag žele bombona
- 20 dag grožđica
- 2 žlice ulja
- 1 vanilin šećer
- malo praška za pecivo
Priprema:
Na pari tucite jaja, šećer i čokoladu. Kad se malo ohladi, dodajte margarin i ostale sastojke. Na kraju dodajte žele bombone.
U duguljasti kalup, obložen folijom, izlijte smjesu i stavite na hladno. Ohlađen, čvrst kolač prelijte glazurom od čokolade. Ukrasite po želji (kandirane trešnje, marcipan i sl.)
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: žele bomboni / vanilin šećer / smokve / prašak za pecivo / orasi / mljeveni keksi / margarin / kandirane trešnje / jogurt / jaja / grožđice / čokolada







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....