200g oraha
100g čokolade za kuhanje
200g šećera
2 žličice ruma
1 bjelanjak
Bijela krema:
100g maslaca
100g šećera
2 kuhana žumanjka
Postupak pripreme rolade:
Čokoladu otopiti na pari.
Pomiješati šećer s mljevenim orasima, otopljenom čokoladom i rumom.
Bjelanjak istući u snijeg i umiješati u smjesu.
Tijesto rasporediti po papiru za pečenje i razvaljati valjkom.
Razmekšali maslac i šećer u prahu dobro izmutiti pa im primiješati usitnjene kuhane žumanjke.
Ravnomjerno razmazati po razvaljanoj smjesi.
Zaviti u roladu i staviti u hladnjak da se stvrdne. Prije posluživanja narezati na otprilike 1 cm debele ploške.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
Crna krema:
- 200g oraha
- 100g čokolade za kuhanje
- 200g šećera
- 2 žličice ruma
- 1 bjelanjak
Bijela krema:
- 100g maslaca
- 100g šećera
- 2 kuhana žumanjka
Postupak pripreme rolade:
- Čokoladu otopiti na pari.
- Pomiješati šećer s mljevenim orasima, otopljenom čokoladom i rumom.
- Bjelanjak istući u snijeg i umiješati u smjesu.
- Tijesto rasporediti po papiru za pečenje i razvaljati valjkom.
- Razmekšali maslac i šećer u prahu dobro izmutiti pa im primiješati usitnjene kuhane žumanjke.
- Ravnomjerno razmazati po razvaljanoj smjesi.
- Zaviti u roladu i staviti u hladnjak da se stvrdne. Prije posluživanja narezati na otprilike 1 cm debele ploške.