Rezanci sa sirom

Autor: Sofi   (palac x 1326) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dkg brašna 1 jaje sol voda 12 kg sira 2 dkg mrvica 3 dkg masti 3 dkg maslaca Priprema: Od brašna, jaja, soli i malo vode umijesi se tijesto za rezance, pusti da osuši te se izreže na rezance, koji se kuhaju u slanoj vodi. Kad su kuhani, ocijede se, operu i stave na 3 dkg vruće masti. Sir se zdrobi, a rezanci slažu u vatrostalnu zdjelu, i to tako da dođe jedan red rezanaca i jedan red sira, dok se sve ne upotrijebi. Zatim se stavi u pećnicu, da se dobro ugrije, a prije serviranja se polije vrućim maslacem, na kojem smo ispržili malo mrvica. Uz to se servira šećer. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+116)

Sastojci:

  • 30 dkg brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • voda
  • 12 kg sira
  • 2 dkg mrvica
  • 3 dkg masti
  • 3 dkg maslaca

Priprema:

Od brašna, jaja, soli i malo vode umijesi se tijesto za rezance, pusti da osuši te se izreže na rezance, koji se kuhaju u slanoj vodi. Kad su kuhani, ocijede se, operu i stave na 3 dkg vruće masti. Sir se zdrobi, a rezanci slažu u vatrostalnu zdjelu, i to tako da dođe jedan red rezanaca i jedan red sira, dok se sve ne upotrijebi. Zatim se stavi u pećnicu, da se dobro ugrije, a prije serviranja se polije vrućim maslacem, na kojem smo ispržili malo mrvica. Uz to se servira šećer.

Prosjek: 4 (+116)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Moela's

Sofi, promijeni mjere u sastojcima, sigurna je greška količina od 12 kg sira, jel'da?

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Brze knedle sa šljivama - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Rezanci sa svježim kravljim sirom - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Labinski krafi - PROČITAJTE