1 1/4 l govedske juhe
15 dag brašna
1 jaje
voda sol
nadjev:
3 dag masti
20 dag mesa
2 dag luka
1 jaje
zeleni peršin
sol
papar
priprema:
Napravi se tijesto za rezance od brašna, jaja i vode, razvalja se i izreže u pravokutnike. Na sredinu pravokutnika stavi se nadjev, rubovi se namažu jajetom, tijesto se preklopi i rubovi zalijepe. Tijesto se izrezuje kotačićem. Nadjev: na masti se isprži luk i zeleni peršin, doda nasjeckano meso, sol, papar i jaje. Jastučići se kuhaju 15 minuta u juhi ili slanoj vodi.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+590)
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 15 dag brašna
- 1 jaje
- voda sol
nadjev:
- 3 dag masti
- 20 dag mesa
- 2 dag luka
- 1 jaje
- zeleni peršin
- sol
- papar
priprema:
Napravi se tijesto za rezance od brašna, jaja i vode, razvalja se i izreže u pravokutnike. Na sredinu pravokutnika stavi se nadjev, rubovi se namažu jajetom, tijesto se preklopi i rubovi zalijepe. Tijesto se izrezuje kotačićem. Nadjev: na masti se isprži luk i zeleni peršin, doda nasjeckano meso, sol, papar i jaje. Jastučići se kuhaju 15 minuta u juhi ili slanoj vodi.