Polpete od muzgavaca

recepti_bez_slike
1,5 kg muzgavaca 2 jaja 1 slana srdela 5 dag luka 2 češnja češnjaka 1 žlica nasjeckanog peršina 1/2 žličice nasjeckane majčine dušice 2 žlice krušnih mrvica 4 žlice oštrog brašna sol 2 dl ulja Piprema: Operite i očisite muzgavce i kuhajte ih u vreloj vodi oko 60 minuta. Dobro ih ocijedite, ohladite i narežite na sitne komadiće. Zatim ih pomiješajte s razmućenim jajima, sitno nasjeckanim lukom poprženim na malo ulja, očišćenom i zgnječenom slanom srdelom, sitno nasjeckanim češnjakom, majčinom dušicom i peršinom Po želji malo posolite i dodajte 2 žlice suhih krušnih mrvica tako da dobijete čvrstu smjesu. Oblikujte dobivenu smjesu u male okruglice koje lagano stisnete između dlanova, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrućem ulju s obje strane 5-7 minuta.         Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1,5 kg muzgavaca
  • 2 jaja
  • 1 slana srdela
  • 5 dag luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1/2 žličice nasjeckane majčine dušice
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 4 žlice oštrog brašna
  • sol
  • 2 dl ulja

Piprema:

Operite i očisite muzgavce i kuhajte ih u vreloj vodi oko 60 minuta. Dobro ih ocijedite, ohladite i narežite na sitne komadiće.
Zatim ih pomiješajte s razmućenim jajima, sitno nasjeckanim lukom poprženim na malo ulja, očišćenom i zgnječenom slanom srdelom, sitno nasjeckanim češnjakom, majčinom dušicom i peršinom Po želji malo posolite i dodajte 2 žlice suhih krušnih mrvica tako da dobijete čvrstu smjesu. Oblikujte dobivenu smjesu u male okruglice koje lagano stisnete između dlanova, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrućem ulju s obje strane 5-7 minuta.

 

 

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)