Podravska kukuružnjača

Autor: SLAVICA.99   (palac x 945) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 dag kvasca 3 -4 dl mlijeka 50 dag kukuruznog brašna Nadjev: 20 dag mljevenih oraha 10 dag šećera 1 dl mlijeka Priprema: Izmrvljeni kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i žlicom šećera, pa držite na toplom mjestu da se podigne na dvostruku količinu. U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno prelijte ga vrelim mlijekom i izmiješajte, pa kad se malo ohladi umiješajte dignuti kvasac i kuhačom umijesite lijevano tijesto. U namašćen i brašnom posut lim ulijte polovicu kukuruznog tijesta, po njemu rasporedite pripremljeni nadjev od oraha i prelijte drugom polovicom tijesta. Pokriveno ostavite da se ponovno diže oko 30 minuta. Tada stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Kada se kukuružnjača malo ohladi, narežite je na željene komade. Nadjev: Mljevene orahe i šećer prelij te toplim mlijekom, dobro izmiješajte i ohladite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Kukuruzno brašno prije je dosta boravilo u kuhinjama po selima Zagorja i Podravine, a danas se češće zamjenjuje pšeničnim brašnom. Evo jedne slastice koju su bake spremale diljem Podravine.

Sastojci:

  • 3 dag kvasca
  • 3 -4 dl mlijeka
  • 50 dag kukuruznog brašna

Nadjev:

  • 20 dag mljevenih oraha
  • 10 dag šećera
  • 1 dl mlijeka

Priprema:

Izmrvljeni kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i žlicom šećera, pa držite na toplom mjestu da se podigne na dvostruku količinu. U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno prelijte ga vrelim mlijekom i izmiješajte, pa kad se malo ohladi umiješajte dignuti kvasac i kuhačom umijesite lijevano tijesto. U namašćen i brašnom posut lim ulijte polovicu kukuruznog tijesta, po njemu rasporedite pripremljeni nadjev od oraha i prelijte drugom polovicom tijesta. Pokriveno ostavite da se ponovno diže oko 30 minuta. Tada stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Kada se kukuružnjača malo ohladi, narežite je na željene komade.

Nadjev: Mljevene orahe i šećer prelij te toplim mlijekom, dobro izmiješajte i ohladite.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)