Pita gužvara

1 kore (Clarum) 0.5 kg svježeg sira 1-2 plava vrhnja 4 jaja 1 dl ulja 1 dl mlijeka sol PRELJEV: 1 jaje 1 dl mineralne PRIPREMA: Sve sastojke osim kora dobro izmiješati zajedno u većoj posudi. 4 kore ostaviti sa strane, a ostale 1 po 1 gužvati i trgajući stavljati u smjesu od sira. Kad se sve potroše dobro izmiješati. Okrugli kalup lagano nauljiti i staviti 1 koru, premazati sa uljem i staviti još jednu koru u obliku X poviše prve. Sad smjesu uliti na kore. Staviti 1 koru pa zašuškati sa donjim korama koje vire iz kalupa. Opet namazati lagano uljem, najbolje penzlom- pinelom i na kraju staviti zadnju koru uvrnutu prema unutra da dobije oblik kruga i rubove prstima utisnuti uz kalup prema unutra. Sad preliti sa 1 izmućenim jajem u koje je dodan 1 dl mineralne. Peći na 190-200 C oko 45-50 minuta. Ako će se dodavati poriluk ili panceta, treba ih isjeckati na kockice i malo prodinstati na ulju da puste miris pa dodati u smjesu od sira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+11)

 

SASTOJCI:

  • 1 kore (Clarum)
  • 0.5 kg svježeg sira
  • 1-2 plava vrhnja
  • 4 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • sol

PRELJEV:

  • 1 jaje
  • 1 dl mineralne

PRIPREMA:

Sve sastojke osim kora dobro izmiješati zajedno u većoj posudi. 4 kore ostaviti sa strane, a ostale 1 po 1 gužvati i trgajući stavljati u smjesu od sira. Kad se sve potroše dobro izmiješati.
Okrugli kalup lagano nauljiti i staviti 1 koru, premazati sa uljem i staviti još jednu koru u obliku X poviše prve.
Sad smjesu uliti na kore. Staviti 1 koru pa zašuškati sa donjim korama koje vire iz kalupa. Opet namazati lagano uljem, najbolje penzlom- pinelom i na kraju staviti zadnju koru uvrnutu prema unutra da dobije oblik kruga i rubove prstima utisnuti uz kalup prema unutra.
Sad preliti sa 1 izmućenim jajem u koje je dodan 1 dl mineralne.
Peći na 190-200 C oko 45-50 minuta.

Ako će se dodavati poriluk ili panceta, treba ih isjeckati na kockice i malo prodinstati na ulju da puste miris pa dodati u smjesu od sira.

 

Prosjek: 3.6 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

a kad se bude prevrtala,jel se nece fil razliti,to sam uvjek imala zelju napravit,i sigurno cu probati :H