Pirjano povrće

Sastojci:
- 1 vrganj (ili 20 dag piletine)
- 40 dag mahuna
- 1 glavica luka
- 1 rajčica
- 1 zelena paprika
- 1 žlica sjeckanog kopra
- žlica crvene paprike
- sol
- vegeta
- 2 dl kiselog vrhnja
Priprava:
Najprije luk, potom i ostale sastojke pržite na ulju dolijevajući vodom .. Kad sve omekša, dodajte vrhnje prethodno izrađenom žlicom brašna (radi gustoće).
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od povrća / mesno jelo
- Sastojci: vrhnje / vrganji / rajčica / piletina / paprika / mahune / luk / kopar / kiselo vrhnje







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...