Pijani šaran

Pijani zbog bijelog vina koje mu daje poseban okus. Recept je zapravo jedan od jednostavnijih, ali nikako ne zaboravite podlijevati vinom za vrijeme pečenja.
sastojci:
- 1 šaran od 2 kg
- 3 dl bijelog vina
- 10 dag češnjaka
- 2 dl ulja
- sol
- papar
priprema:
očistite šarana, dodajte sol, i ostavite da odstoji na hladnom cca 3 sata. Trbušnu šupljinu napunite očišćenim češnjakom i sašijte. Ribu premažite uljem, položite u duguljastu vatrostalnu zdjelu i stavite da se peče. Za vrijeme pečenja polijevajte bijelim vinom...







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...