Pečeni pilići

recepti_bez_slike
2 pileta  sol  5 dkg masti  2 dkg maslaca  voda Priprema: Pilići se očiste, operu, osole, i prirede za pečenje. Priređeni pilići  stave se u posudu za pečenje tako da najprije leže na prsima, a kasnije se okrenu i opet peku. Kad su se u pećnici malo posušili, preliju se vrućom masti i uz marljivo zalijevanje peku dok ne budu mekani. Kad su pečeni, doda se na svako pile malo maslaca i ostavi još malo u pećnici. U umak se stavi malo vode i pusti prekipjeti.  Pilići se razrežu i nakite zelenim peršinom, a na batke stavi ukras od papira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+372)
Evo klasičnog načina za pripremu pravog domaćeg piceka.

Sastojci:

  • 2 pileta 
  • sol 
  • 5 dkg masti 
  • 2 dkg maslaca 
  • voda

Priprema:

Pilići se očiste, operu, osole, i prirede za pečenje. Priređeni pilići  stave se u posudu za pečenje tako da najprije leže na prsima, a kasnije se okrenu i opet peku. Kad su se u pećnici malo posušili, preliju se vrućom masti i uz marljivo zalijevanje peku dok ne budu mekani. Kad su pečeni, doda se na svako pile malo maslaca i ostavi još malo u pećnici. U umak se stavi malo vode i pusti prekipjeti.  Pilići se razrežu i nakite zelenim peršinom, a na batke stavi ukras od papira.

Prosjek: 5 (+372)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mia ZG's

Pečeni pilići su jelo bez kojeg ne mogu zamisliti barem jedan nedjeljni ručak mjesećno. Uz to svakako mlade krumpiriće ili domaće mlince...njam. Doduše, ne ukrašavam ih iz jednostavnog razloga što ih razrežem još u kuhinji i poslužim tako. Nasolim ih dan ranije da popiju sol i budu ukusniji.