Pečena guska s fažolom - grahom

Autor: kana   (palac x 32007) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Jedna   guska    3dl.  Vina  3 zlice gustog soka od jabuke  1 Velika jabuka  Zacini  {so , biber,majoran} PRIPREMA Gusku  drzimo u pacu - Voda, sol, biber, limun najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne istece iz nje . Tako pripremljenu gusku  oderemo, { skinemo kozu} pa je posolimo,pobiberimo, pazeci da svuda utrljamo so ravnomjerno,u  unutrsnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku .,zalijemo vinom i omotamo alufolijom  ,pa pecemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva ,  otkrijemo  je zalijemo sokom od jabuke i pecemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom  povremeno zaljevmo  sa sokom od pecenja , kad je guska pecena odlijemo masnocu  i dodamo pripremljeni grah pa pecemo oko 15min. PRIPREMA GRAHA 300gr.  graha  potopimo u vodu i kuhamo da zrno bude mekano. Pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocedimo od vode nasecemo 2glavice luka ,malo cesna i ljute papricice sve to stavimo u pleh sa guskom pospemo majoranom  i pecemo pokriveno folijom jos 15min.  NAPOMENA nesmijemo odliti svu masnocu da grah i guska nebi bili na suhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+197)
Napisala sam odgovor na postavljeno pitanje i dobila bedz SOS KUHAR, zahvaljujem se na tome i u znak zahvalnosti evo prilažem svoj recept "Pečena guščetina s fažolom"

SASTOJCI 

  • Jedna   guska   
  • 3dl.  Vina 
  • 3 zlice gustog soka od jabuke 
  • 1 Velika jabuka 
  • Zacini  {so , biber,majoran}

PRIPREMA

Gusku  drzimo u pacu - Voda, sol, biber, limun najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne istece iz nje .

Tako pripremljenu gusku  oderemo, { skinemo kozu} pa je posolimo,pobiberimo, pazeci da svuda utrljamo so ravnomjerno,u  unutrsnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku .,zalijemo vinom i omotamo alufolijom  ,pa pecemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva ,  otkrijemo  je zalijemo sokom od jabuke i pecemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom  povremeno zaljevmo  sa sokom od pecenja , kad je guska pecena odlijemo masnocu  i dodamo pripremljeni grah pa pecemo oko 15min.

PRIPREMA GRAHA

300gr.  graha  potopimo u vodu i kuhamo da zrno bude mekano. Pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocedimo od vode nasecemo 2glavice luka ,malo cesna i ljute papricice sve to stavimo u pleh sa guskom pospemo majoranom  i pecemo pokriveno folijom jos 15min. 

NAPOMENA

nesmijemo odliti svu masnocu da grah i guska nebi bili na suhom.

Prosjek: 4 (+197)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika klaramara's

kombinirala sam pečenu gusku sa kruškama, jabukama, a nedavno i sa fažolom, ok je recept, sve sam prema njemu radila i držala se. Jedino nisam znala da gusku treba tako dugo držati u pacu???