Jedna guska
3dl. Vina
3 zlice gustog soka od jabuke
1 Velika jabuka
Zacini {so , biber,majoran}
PRIPREMA
Gusku drzimo u pacu - Voda, sol, biber, limun najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne istece iz nje .
Tako pripremljenu gusku oderemo, { skinemo kozu} pa je posolimo,pobiberimo, pazeci da svuda utrljamo so ravnomjerno,u unutrsnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku .,zalijemo vinom i omotamo alufolijom ,pa pecemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva , otkrijemo je zalijemo sokom od jabuke i pecemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom povremeno zaljevmo sa sokom od pecenja , kad je guska pecena odlijemo masnocu i dodamo pripremljeni grah pa pecemo oko 15min.
PRIPREMA GRAHA
300gr. graha potopimo u vodu i kuhamo da zrno bude mekano. Pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocedimo od vode nasecemo 2glavice luka ,malo cesna i ljute papricice sve to stavimo u pleh sa guskom pospemo majoranom i pecemo pokriveno folijom jos 15min.
NAPOMENA
nesmijemo odliti svu masnocu da grah i guska nebi bili na suhom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+197)
Napisala sam odgovor na postavljeno pitanje i dobila bedz SOS KUHAR, zahvaljujem se na tome i u znak zahvalnosti evo prilažem svoj recept "Pečena guščetina s fažolom"
SASTOJCI
- Jedna guska
- 3dl. Vina
- 3 zlice gustog soka od jabuke
- 1 Velika jabuka
- Zacini {so , biber,majoran}
PRIPREMA
Gusku drzimo u pacu - Voda, sol, biber, limun najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne istece iz nje .
Tako pripremljenu gusku oderemo, { skinemo kozu} pa je posolimo,pobiberimo, pazeci da svuda utrljamo so ravnomjerno,u unutrsnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku .,zalijemo vinom i omotamo alufolijom ,pa pecemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva , otkrijemo je zalijemo sokom od jabuke i pecemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom povremeno zaljevmo sa sokom od pecenja , kad je guska pecena odlijemo masnocu i dodamo pripremljeni grah pa pecemo oko 15min.
PRIPREMA GRAHA
300gr. graha potopimo u vodu i kuhamo da zrno bude mekano. Pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocedimo od vode nasecemo 2glavice luka ,malo cesna i ljute papricice sve to stavimo u pleh sa guskom pospemo majoranom i pecemo pokriveno folijom jos 15min.
NAPOMENA
nesmijemo odliti svu masnocu da grah i guska nebi bili na suhom.
kombinirala sam pečenu gusku sa kruškama, jabukama, a nedavno i sa fažolom, ok je recept, sve sam prema njemu radila i držala se. Jedino nisam znala da gusku treba tako dugo držati u pacu???