Okruglice od žemlje

recepti_bez_slike
1 1/4 l govedske juhe  2 žemlje 1 dag luka  zeleni peršin  3 dag masti  1 dl mlijeka  1 jaje  3 dag brašna  sol priprema: Žemlje se izrežu na male kockice i malo poprže na masti. Odvojeno se isprži na masti sitno nasjeckani luk. Mlijeko i jaje se razmute te zaliju žemlje. Kad ove omekšaju, doda se luk i peršin i brašno, zatim se rade male okruglice, kuhaju 10 minuta u slanoj vodi i stave u juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+823)

Sastojci:

  • 1 1/4 l govedske juhe 
  • 2 žemlje
  • 1 dag luka 
  • zeleni peršin 
  • 3 dag masti 
  • 1 dl mlijeka 
  • 1 jaje 
  • 3 dag brašna 
  • sol

priprema:

Žemlje se izrežu na male kockice i malo poprže na masti. Odvojeno se isprži na masti sitno nasjeckani luk. Mlijeko i jaje se razmute te zaliju žemlje. Kad ove omekšaju, doda se luk i peršin i brašno, zatim se rade male okruglice, kuhaju 10 minuta u slanoj vodi i stave u juhu.

Prosjek: 4 (+823)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)