Okruglice od mesa

Autor: čvarak   (palac x 992) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 1/4 l govedske juhe  4 dag masti  1 jaje  sol   papar  10 dag mesnih ostataka  1 dag luka  1 dag masti zeleni peršin  2 dag mrvica priprema: Ostaci kuhana ili pečena mesa se fino na sitno narežu. Mast se miješa dok ne postane pjenasta, u nju se razbije jaje, stavi fino meso i na masti ispržen fino isjeckani luk i zeleni peršin. Na kraju se dodaju mrvice, soli se i papri, rade se okruglice i ukuhaju u juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+557)

Sastojci:

  • 1 1/4 l govedske juhe 
  • 4 dag masti 
  • 1 jaje 
  • sol
  •   papar 
  • 10 dag mesnih ostataka 
  • 1 dag luka 
  • 1 dag masti zeleni peršin 
  • 2 dag mrvica

priprema:

Ostaci kuhana ili pečena mesa se fino na sitno narežu. Mast se miješa dok ne postane pjenasta, u nju se razbije jaje, stavi fino meso i na masti ispržen fino isjeckani luk i zeleni peršin. Na kraju se dodaju mrvice, soli se i papri, rade se okruglice i ukuhaju u juhu.

Prosjek: 5 (+557)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ivančica's

obavezno si spremim recept za tako praktične ideje i načine na koje možemo iskoristiti ostatak "jučerašnjeg ručka". Nikad se ne bih sjetila da od ostataka mesa napravim nešto što će u juhi sljedeći dan biti ukusnije od bilo kojih rezanaca ili noklica. Moji ukućani meso iz juhe malo pojedu prvi dan uz juhu, a drugi dan ostane pa treći dan uglavnom bacim. No,sad će se to promjeniti (^3^)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Brze knedle sa šljivama - PROČITAJTE