Moka torta

Autor: Lea N   (palac x 61602) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
15 dkg maslaca 15 dkg šećera 6 žumanjka 12 dkg oraha 12 dkg lješnjaka 6 bjelanjka (snijeg) Krema: 20 dkg maslaca 3 žumanjka 15 dkg šećera 1 dl crne kave 5 dkg lješnjaka za ukras Postupak pripreme Maslac miješajte pjenasto, pomalo dodajte ećer, pa žumanjke po žumanjke i smjesu miješajte dok ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene orahe i lješnjake te čvrsti snijeg. Smjesa se peče na umjerenoj vatri u namazanom obliku, a kad je pečena i hladna, razreže se, nadjene kremom, premaže kremom i pospe kosanim lješnjacima. Krema: maslac, šećer i žumanjci se miješaju, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Na kraju se doda crna kava i dobro izmiješa. Krema:  izmiješati žumanjak, šećer i kavu, tući na pari, ohladiti,  miješati maslac, umiješati kremu u maslac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci

  • 15 dkg maslaca
  • 15 dkg šećera
  • 6 žumanjka
  • 12 dkg oraha
  • 12 dkg lješnjaka
  • 6 bjelanjka (snijeg)

Krema:

  • 20 dkg maslaca
  • 3 žumanjka
  • 15 dkg šećera
  • 1 dl crne kave
  • 5 dkg lješnjaka za ukras

Postupak pripreme

Maslac miješajte pjenasto, pomalo dodajte ećer, pa žumanjke po žumanjke i smjesu miješajte dok ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene orahe i lješnjake te čvrsti snijeg. Smjesa se peče na umjerenoj vatri u namazanom obliku, a kad je pečena i hladna, razreže se, nadjene kremom, premaže kremom i pospe kosanim lješnjacima.

Krema: maslac, šećer i žumanjci se miješaju, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Na kraju se doda crna kava i dobro izmiješa.

Krema:  izmiješati žumanjak, šećer i kavu, tući na pari, ohladiti,  miješati maslac, umiješati kremu u maslac.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)