Mediteranska torta

recepti_bez_slike

(kalup za torte od 26 cm, vrijeme pripravljanja 1 sat) 

Sastojci 

  • 20 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin šećer 
  • 20 dag maslaca ili margarina 
  • 15 dag brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 3 dag oljuštenih i nasjeckanih badema 
  • 5 jaja 
  • 1 žlica ruma 

Pjenasto izradite maslac, dodajte šećer, vanilin šećer, 2 jaja i 3 žumanjka. Miješajte toliko da smjesa postane rahla. Dodajte bademe i brašno prosijano zajedno s praškom za pecivo, pa na kraju tvrdi snijeg od 3 bjelanjka, Dno kalupa namastite i pobrašnite, a zatim namažite tanak sloj tijesta. Pecite u srednje vrućoj pećnici 3 - 5 minuta, tako da tijesto blago požuti. Zatim na njega na mažite novi sloj tijesta i opet pecite. Na taj način, u slojevima, ispecite cijelo tijesto. Za pečenja pod kalup za tortu stavite preokrenuti lim ili plitku posudu s malo vode, pa ćete tako zaštititi donje slojeve da ne zagore. 

Ohlađenu tortu premažite smjesom od 20 dag suhih smokava, 10 dag grožđica mljevenih u stroju za mljevenje mesa (s najmanjim promjerom rupica), ili usitnite štapom ili nožem. Dodajte sok od velike naranče, tako da dobijete polutekuću smjesu, kojom obložite cijelu tortu. Ukrasite narančinim ploškicama. Prelijte kupljenim svijetlim preljevom i obložite listićima badema. 

Prosjek: 4 (+687)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)