Kunić u umaku

Sastojci:
- 1 kunić
- 2 dl vrhnja
- 5 dkg slanine
- 2 dkg brašna
- 5 dkg masti
- voda
- sok od limuna
Priprema:
Od očišćenog kunića uzme se hrbat i stražnje noge, zati se posoli i popapri. Našipkajte onda slaninu i stavite peći na vruću mast. Kad je pečeno, zažuti se brašno na masti i zalije vodom. Dodajte potom malo soka od limuna, prelijte vrhnjem i prokuhajte u pećnici, te poslužite.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kunić u umaku / kunić
- Sastojci: vrhnje / voda / sok od limuna / slanina / mast / kunić / brašno







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...