Kruh sa 5 vrsta brašna

Autor: byB   (palac x 4379) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
100 g bijeloga brašna 100 g graham brašna 100 g raženog brašna 100 g kukuruznog brašna 100 g tapioka brašna 1 žličica soli 3 žlice maslinovog ulja 20g (pola kockice) svježeg kvasca 1 žličica šećera 1 žličica bijelog brašna 300 ml mlake vode (100 ml + 200 ml) Postupak pripreme U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati žličicu šećera i žličicu brašna, dobro promiješati i staviti na toplo mjesto oko 15-tak minuta da se diže Sve vrste brašna staviti u posudu, dodati žličicu soli i sve promiješati Kada se kvasac digao dodati ga u posudu sa brašnom i umješati Dodati maslinovo ulje i umješati ga Zatim tijesto mijesiti mikserom sa nastavcima za tijesto na najmanjoj brzini i polako dodavati mlaku vodu (do 200 ml) dok tijesto ne bude elastično i nastaviti još oko 5 minuta. Tijesto prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže cca 1 sat Zatim uzdignuto tijesto premijesiti na pobrašnjenoj površini i formirati ga u željeni oblik (ja sam radila tanju štrucu, kao francuz) Ponovno ga prekriti krpom i ostaviti da se diže još oko 30 minuta Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh premazati sa malo maslinovog ulja i po želji lagano posuti brašnom. Peći ga oko 30 minuta   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.6 (+5) ‹ Kruh s orasimam i bananom najbolji recept Kukuruzni kruh ›
U ovo zimsko vrijeme nema ništa ljepše nego kada iz pećnice zamiriše domaći kruh. Volim ga i ja peći i volim u kruhu kombinirati razne vrste brašna. Tako sam i ovaj put napravila i po prvi put dodala i brašno od tapioke.

Količina je za 2 tanja francuza

 • 100 g bijeloga brašna
 • 100 g graham brašna
 • 100 g raženog brašna
 • 100 g kukuruznog brašna
 • 100 g tapioka brašna
 • 1 žličica soli
 • 3 žlice maslinovog ulja
 • 20g (pola kockice) svježeg kvasca
 • 1 žličica šećera
 • 1 žličica bijelog brašna
 • 300 ml mlake vode (100 ml + 200 ml)

Postupak pripreme

 1. U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati žličicu šećera i žličicu brašna, dobro promiješati i staviti na toplo mjesto oko 15-tak minuta da se diže
 2. Sve vrste brašna staviti u posudu, dodati žličicu soli i sve promiješati
 3. Kada se kvasac digao dodati ga u posudu sa brašnom i umješati
 4. Dodati maslinovo ulje i umješati ga
 5. Zatim tijesto mijesiti mikserom sa nastavcima za tijesto na najmanjoj brzini i polako dodavati mlaku vodu (do 200 ml) dok tijesto ne bude elastično i nastaviti još oko 5 minuta.
 6. Tijesto prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže cca 1 sat
 7. Zatim uzdignuto tijesto premijesiti na pobrašnjenoj površini i formirati ga u željeni oblik (ja sam radila tanju štrucu, kao francuz)
 8. Ponovno ga prekriti krpom i ostaviti da se diže još oko 30 minuta
 9. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh premazati sa malo maslinovog ulja i po želji lagano posuti brašnom.
 10. Peći ga oko 30 minuta  
Prosjek: 2.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika l bijelic's

d-(^_^) MORAM PROVATI ZDEJ KO JE MRZLO!!!!!!!!!!!HVALA ZA IDEJO!!!!!!!!!!!!