Krema od jagoda

Sastojci
- 6 žumanjaka
- 30 dkg šećera
- Četvrtina l mlijeka
- Vrtne jagode
- Pola slatkog vrhnja
- 6 listova želatine
- 2 dl vrhnja
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Izmješajte žumanjke i šećer, pristavite mlijeko, a istovremeno otopite želatinu. Dodajte mlijeko, tucite na vatri dok ne zavrije. Kad skinete s vatre, tucite dalje, pa kad je smjesa hladna, dodajte pasirane jagode, otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje. Izmiješanu smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu cca 2 sata. Nakon toga izvadite iz oblika i ukrasite tučenim pošećerenim slatkim vrhnjem.
- Vaše oznake (tagovi): kreme s biskvitom
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / mlijeko / jagode






Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...