Krema od jagoda

Sastojci
- 6 žumanjaka
- 30 dkg šećera
- Četvrtina l mlijeka
- Vrtne jagode
- Pola slatkog vrhnja
- 6 listova želatine
- 2 dl vrhnja
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Izmješajte žumanjke i šećer, pristavite mlijeko, a istovremeno otopite želatinu. Dodajte mlijeko, tucite na vatri dok ne zavrije. Kad skinete s vatre, tucite dalje, pa kad je smjesa hladna, dodajte pasirane jagode, otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje. Izmiješanu smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu cca 2 sata. Nakon toga izvadite iz oblika i ukrasite tučenim pošećerenim slatkim vrhnjem.
- Vaše oznake (tagovi): kreme s biskvitom
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / mlijeko / jagode






Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...