Kolutići s marmeladom

Moj sin smatra pekmez najfinijom stvari na ovom svijetu pa zato nije teško pogoditi zašto mu je ovo jedan od najdraćih kolača.
Sastojci:
- 35 dag brašna
- 15 dag margarina
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 10 dag šećera
- 15 dag marmelade od marelica ili ribiza
- rum
- 10 dag šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
Priprema:
Od brašna, margarina, šećera, jaja i žumanjaka zamijesite prhko tijesto. Kad je pola sata odstajalo na hladnom mjestu, razvaljajte ga sasvim tanko. Izrežite kolutiće ili zvjezdice, i to polovicu njih s rupicom na sredini. Složite u lim za pečenje jedne do drugih i stavite peći oko 10 minuta na temperaturi od 200°C. Pečene kolutiće s rupicom stavite na papir i posipajte šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Preostalu polovicu čitavih kolutića premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma, te preklopite s ošećerenim kolutićima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / pekmez
- Sastojci: jaja / margarin / brašno / šećer / pekmez / šećer u prahu / šećer za posipanje







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...