Kinderlada
Može na palačinke, može na kruh, a može i samo na žlicu. Može i domaća!
Tijesto:
- 8 jaja
- 8 žlica brašna
- 8 žlica šećera
Priprema:
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Lim namastite i pobrašnite. Pecite na 180°C 15-20 minuta. Tijesto prerežite i premažite kremom.
Krema:
- 1 puding od čokolade
- 0,5 l mlijeka
- 2 žumanjka
- 10 dag šećera
- 1 margarin
- 10 dag kinderlade
Priprema:
Za kremu u međuvremenu dobro izradite žumanjke, šećer i puding. Od 0,5 l mlijeka oduzmite 6 žlica i sve dobro umute. U preostalo vrelo mlijeko ukuhajte puding i ostale sastojke. Kuhajte dok ne zagusne. U ohlađeno dodajte dobro izrađen margarin i kinderladu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: šećer / puding od čokolade / mlijeko / margarin / kinderlada / jaja / brašno