Kiflice za 5!

Autor: imatijevic   (palac x 216) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
500 grama glatkog brašna 50 grama margarina ili maslaca 1 žličica soli 1 žličica šećera 20 grama germe 2 dcl  mlake vode  1 žličica octa 1/2 dcl mlijeka PRIPREMA: -mlijeko zagrijati i u njemu razmutiti germu i dodati malo šećera (pola žličice) i pustiti da se germa "digne" 1. u plastičnoj zdjelu staviti brašno, sol, maslac koji smo prije malo na vatri omekšali, i navedene sastojke rukama mijestit. dodati germu koja se digla i mlake vode u kojoj smo razmutili ocat sve dok ne dobijemo meko tijesto koje se ne lijepi za posudu. 2. pokriti zdjelu ( može i sa plastičnom vrećicom kako bi se brže dizalo) i pustiti da se tijesto diže 50 tak minuta, nakon čega je potrebno tijesto premijesiti i pustiti da odstoji još 25 min. 3. tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu , te nakon toga od tijesta napraviti 10 tak kuglica i tako ih ostaviti 10 tak minuta. 4. svaku kuglicu razvaljati u dužinu  po želji nadjenuti raznim nadjevima ili ih jednostavno ostaviti prazne, te kiflice  motati po dužini od dolje prema gore pritom ih malo stisnuti . 5. pleh za pečenje pokriti papirom za pečenje i na njih staviti kifle da ostoje još 15 tak minuta. Tada svaku kiflu premazati vodom i posuti sa soli , sezamom, makom ili dr. i peći u jako zagrijanoj pećnici 220-250 c 12 tak min.  dobar tek! :-)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+308) ‹ Kiflice sa sirom ili slatkim nadevom najbolji recept Kupus kiflice ›
Bokić! Ovaj recept sam nekad negdje skinula na internetu i do sada jakoooooooo puno puta radila i doradila po svome:-) moja djeca, a i muž, ih jako vole pa evo da ga podijelim sa vama

SASTOJCI ZA cca 10 tak KIFLICA

  • 500 grama glatkog brašna
  • 50 grama margarina ili maslaca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 20 grama germe
  • 2 dcl  mlake vode
  •  1 žličica octa
  • 1/2 dcl mlijeka

PRIPREMA:

-mlijeko zagrijati i u njemu razmutiti germu i dodati malo šećera (pola žličice) i pustiti da se germa "digne"

1. u plastičnoj zdjelu staviti brašno, sol, maslac koji smo prije malo na vatri omekšali, i navedene sastojke rukama mijestit. dodati germu koja se digla i mlake vode u kojoj smo razmutili ocat sve dok ne dobijemo meko tijesto koje se ne lijepi za posudu.

2. pokriti zdjelu ( može i sa plastičnom vrećicom kako bi se brže dizalo) i pustiti da se tijesto diže 50 tak minuta, nakon čega je potrebno tijesto premijesiti i pustiti da odstoji još 25 min.

3. tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu , te nakon toga od tijesta napraviti 10 tak kuglica i tako ih ostaviti 10 tak minuta.

4. svaku kuglicu razvaljati u dužinu  po želji nadjenuti raznim nadjevima ili ih jednostavno ostaviti prazne, te kiflice  motati po dužini od dolje prema gore pritom ih malo stisnuti .

5. pleh za pečenje pokriti papirom za pečenje i na njih staviti kifle da ostoje još 15 tak minuta. Tada svaku kiflu premazati vodom i posuti sa soli , sezamom, makom ili dr. i peći u jako zagrijanoj pećnici 220-250 c 12 tak min.

 dobar tek! :-)

 

Prosjek: 5 (+308)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika b.malinovic's

Kuglice ne za 5, nego za 10....Kiflice iz kućne izrade!

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...