Jezik u umaku

recepti_bez_slike
1 jezik  3 dkg masti  1 mrkva  pasta od srdelica  2 peršina  3 dkg masti  lovorov list  3 dkg brašna  10 dkg slanine  2 suhe kobasice  8 dkg luka  1 dl vrhnja Priprema: Govedski jezik kuha se u slanoj vodi u koju se stavi izrezano zelenje, luk, lovorov list i papar. Kad je mekan, očisti se, našpika slanina i namaže pastom od sardelica. Na masti se isprži luk i zelenje, doda se malo paprike, pirja i pasira. U međuvremenu se napravi zapreška od 3 dkg masti i 3 dkg brašna, dolije vodom u kojoj se kuhao jezik, pa kad dobro prokuha, doda se pasirano povrće i jezik. U tu smjesu se izrežu 2 suhe kobasice i pusti da kuhaju. Na kraju se doda 1 dl kiselog vrhnja. Jezik se izreže na šnite, polije i servira s pireom od krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+785)

Sastojci:

  • 1 jezik 
  • 3 dkg masti 
  • 1 mrkva 
  • pasta od srdelica 
  • 2 peršina 
  • 3 dkg masti 
  • lovorov list 
  • 3 dkg brašna 
  • 10 dkg slanine 
  • 2 suhe kobasice 
  • 8 dkg luka 
  • 1 dl vrhnja

Priprema:

Govedski jezik kuha se u slanoj vodi u koju se stavi izrezano zelenje, luk, lovorov list i papar. Kad je mekan, očisti se, našpika slanina i namaže pastom od sardelica. Na masti se isprži luk i zelenje, doda se malo paprike, pirja i pasira. U međuvremenu se napravi zapreška od 3 dkg masti i 3 dkg brašna, dolije vodom u kojoj se kuhao jezik, pa kad dobro prokuha, doda se pasirano povrće i jezik. U tu smjesu se izrežu 2 suhe kobasice i pusti da kuhaju. Na kraju se doda 1 dl kiselog vrhnja. Jezik se izreže na šnite, polije i servira s pireom od krumpira.

Prosjek: 4 (+785)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)