Jezik u umaku

Sastojci:
- 1 jezik
- 3 dkg masti
- 1 mrkva
- pasta od srdelica
- 2 peršina
- 3 dkg masti
- lovorov list
- 3 dkg brašna
- 10 dkg slanine
- 2 suhe kobasice
- 8 dkg luka
- 1 dl vrhnja
Priprema:
Govedski jezik kuha se u slanoj vodi u koju se stavi izrezano zelenje, luk, lovorov list i papar. Kad je mekan, očisti se, našpika slanina i namaže pastom od sardelica. Na masti se isprži luk i zelenje, doda se malo paprike, pirja i pasira. U međuvremenu se napravi zapreška od 3 dkg masti i 3 dkg brašna, dolije vodom u kojoj se kuhao jezik, pa kad dobro prokuha, doda se pasirano povrće i jezik. U tu smjesu se izrežu 2 suhe kobasice i pusti da kuhaju. Na kraju se doda 1 dl kiselog vrhnja. Jezik se izreže na šnite, polije i servira s pireom od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....