Jasnin kolač

Obožavam ovaj kolač
Sastojci:
Tijesto
- 25 dag brašna
- 15 dag margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 2 žumanjka
- limunova korica
- 3/4 kg očišćenih bijelih trešanja
Krema
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 dag brašna
postupak pripreme
U brašnu izmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke istruganu limunovu koricu, umijesite prhko tijesto. Razvaljajte 1 cm debelo i stavite u namašten lim. Pecite oko 20 min. na 200 stupnjeva. Zatim ga izvadite iz pećnice, rasporedite očišćene trešnje, pa prelijte kremom i stavite natrag peći na laganu temperaturu, dok se krema ne posuši i ne poprimi izrazitiju boju.
Krema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte brašno, kiselo vrhnje i čvrst snijeg. Sve lagano izmiješajte.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tijesto / kolači i slastice
- Sastojci: vrhnje / trešnje / šećer / margarin / kiselo vrhnje / jaja / brašno








Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...