Išleri za deset!
Nije baš bakin recept, ali ovi išleri su mi za deset!
Sastojci:
Tijesto:
- 14 dag maslaca
- 20 dag brašna
- 7 dag šećera u prahu
- 1 žumanjak
- 3 žlice kakaa
Krema:
- 3 jaja
- 15 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 1 vanilin-šećer
- čokoladna glazura
priprema:
Od brašna, maslaca, šećera, žumanjaka i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte, tanko i režite male kolutiće (5 cm). Stavite na pobrašnjen lim za pečenje peći oko 15 minuta na temperaturu od oko 220°C. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Krema: U porculanskoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin-šećer, te stavite u vruću kupelj kuhati uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, stavite je hladiti i u ohlađenu umiješajte pjenasti maslac.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): božić / išleri
- Sastojci: brašno / čokoladna glazura / jaja / kakao / maslac / šećer / šećer u prahu / vanilin šećer