Išleri za deset!

recepti_bez_slike
Tijesto:  14 dag maslaca  20 dag brašna  7 dag šećera u prahu  1 žumanjak  3 žlice kakaa  Krema:  3 jaja  15 dag šećera  10 dag maslaca  1 vanilin-šećer  čokoladna glazura  priprema: Od brašna, maslaca, šećera, žumanjaka i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte, tanko i režite male kolutiće (5 cm). Stavite na pobrašnjen lim za pečenje peći oko 15 minuta na temperaturu od oko 220°C. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.  Krema: U porculanskoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin-šećer, te stavite u vruću kupelj kuhati uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, stavite je hladiti i u ohlađenu umiješajte pjenasti maslac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Nije baš bakin recept, ali ovi išleri su mi za deset!

Sastojci:

Tijesto: 

  • 14 dag maslaca 
  • 20 dag brašna 
  • 7 dag šećera u prahu 
  • 1 žumanjak 
  • 3 žlice kakaa 

Krema: 

  • 3 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 10 dag maslaca 
  • 1 vanilin-šećer 
  • čokoladna glazura 

priprema:

Od brašna, maslaca, šećera, žumanjaka i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte, tanko i režite male kolutiće (5 cm). Stavite na pobrašnjen lim za pečenje peći oko 15 minuta na temperaturu od oko 220°C. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom. 

Krema: U porculanskoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin-šećer, te stavite u vruću kupelj kuhati uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, stavite je hladiti i u ohlađenu umiješajte pjenasti maslac.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)