Indijanska torta

recepti_bez_slike
6 bjelanjaka (snijeg) 6 žumanjaka 30 dkg šećera 20 dkg brašna Pola slatkog vrhnja 5 dkg šećera glazura od čokolade Postupak pripreme Od bjelanjaka, šećera, žumanjaka i brašna napravi se biskvit-smjesa i peče u kotliću koji se namaže i pospe brašnom. Kad je smjesa pečena i hladna, odrežite jedan list u debljini od 1 i pol cm. Ostali dio smjese  izdubite, pa izvana presvucite glazurom od čokolade. List koji smo odrezali namažemo marmeladom, a komadiće tijesta koje smo izdubili složimo uz rub lista. Unutra na list stavi se tučeno slatko vrhnje, koje smo prije pošećerili. Glaziranom polukuglom pokrijemo slatko vrhnje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+517)

Sastojci

  • 6 bjelanjaka (snijeg)
  • 6 žumanjaka
  • 30 dkg šećera
  • 20 dkg brašna
  • Pola slatkog vrhnja
  • 5 dkg šećera
  • glazura od čokolade

Postupak pripreme

Od bjelanjaka, šećera, žumanjaka i brašna napravi se biskvit-smjesa i peče u kotliću koji se namaže i pospe brašnom. Kad je smjesa pečena i hladna, odrežite jedan list u debljini od 1 i pol cm. Ostali dio smjese  izdubite, pa izvana presvucite glazurom od čokolade. List koji smo odrezali namažemo marmeladom, a komadiće tijesta koje smo izdubili složimo uz rub lista. Unutra na list stavi se tučeno slatko vrhnje, koje smo prije pošećerili. Glaziranom polukuglom pokrijemo slatko vrhnje.

Prosjek: 4 (+517)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Kinder pingvinić - PROČITAJTE Salzburški žličnjaci - PROČITAJTE Torta od bučinih koštica - PROČITAJTE Sacher torta II - PROČITAJTE