Grilaž-bomboni

Autor: Buco   (palac x 1709) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag šećera  18 dag badema  limunov sok  Priprema: Bademe stavite kratko u kipuću vodu, zatim ih ogulite i posušene izrežite u sitne komadiće. Šećer stavite u posudu s debljim dnom, dodajte žlicu vode i naglo popržite dok ne dobijete crvenkastožutu boju - karamel. Dodajte bademe, izmiješajte, nakapajte limunovim sokom i istresite na mokru dasku. Brzo mokrim valjkom razvaljajte i režite nožem koji ste svaki put premazali limunovim sokom. Režite oblike po želji.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+559)
Najviše volim tanke savinute prutiće. Ako su i vama draži preporučam da slažete još tople preko mokre uske boce.

Sastojci:

  • 40 dag šećera 
  • 18 dag badema 
  • limunov sok 

Priprema:

Bademe stavite kratko u kipuću vodu, zatim ih ogulite i posušene izrežite u sitne komadiće. Šećer stavite u posudu s debljim dnom, dodajte žlicu vode i naglo popržite dok ne dobijete crvenkastožutu boju - karamel. Dodajte bademe, izmiješajte, nakapajte limunovim sokom i istresite na mokru dasku. Brzo mokrim valjkom razvaljajte i režite nožem koji ste svaki put premazali limunovim sokom. Režite oblike po želji. 

 

Prosjek: 4 (+559)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Husarski kolačići - PROČITAJTE Rolat a la Rapska torta - PROČITAJTE Čokoladni medenjaci - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE