Gravče na tavče

recepti_bez_slike
30 dag bijelog graha (namočite ga dan prije)  1/2 kg poriluka (očišćenog, opranog inarezanog na kolutiće)  4 velike žlice ulja  3 zrele rajčice izrezane na kriške  3 mesnate zelene paprike narezane na rezance  sol i papar po ukusu  Priprava:  Skuhajte grah da bude mekan i ocijedite ga. Poriluk pirjajte na ulju dok omekša. U vatrostalnu zdjelu ili zemljanu posudu složite poriluk, začinite solju i paprom. Na poriluk stavite grah i ponovno malo začinite. Na grah stavite rajčicu, papriku, začinite i sve zajedno zalijte čašom vode. Pecite u pećnici dok voda ispari i povrće bude lijepo zapečeno.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Čula sam za ovo jelo, no nisam imala recept dok ga nisam probala. Evo orginalnog načina pripreme i sastojaka.

Sastojci: 

  • 30 dag bijelog graha (namočite ga dan prije) 
  • 1/2 kg poriluka (očišćenog, opranog inarezanog na kolutiće) 
  • 4 velike žlice ulja 
  • 3 zrele rajčice izrezane na kriške 
  • 3 mesnate zelene paprike narezane na rezance 
  • sol i papar po ukusu 

Priprava: 

Skuhajte grah da bude mekan i ocijedite ga. Poriluk pirjajte na ulju dok omekša. U vatrostalnu zdjelu ili zemljanu posudu složite poriluk, začinite solju i paprom. Na poriluk stavite grah i ponovno malo začinite. Na grah stavite rajčicu, papriku, začinite i sve zajedno zalijte čašom vode. Pecite u pećnici dok voda ispari i povrće bude lijepo zapečeno. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)