Gljivice od marcipana

Autor: Buco   (palac x 1680) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
20 dag badema  20 dag šećera u prahu  bjelanjak Priprema: Bademe kratko prokuhajte u vodi tako da ih možete oguliti. Zatim ih sameljite i pomiješajte s prosijanim šećerom i toliko bjelanjaka da dobijete gusto tijesto koje se mora dobro obraditi da se mogu oblikovati klobuci i  stručci gljiva. Klobučiće vrganja prelijte čokoladnom glazurom ili ih namažite bjelanjkom i posipajte struganom čokoladom, a klobučiće muhara prelijte bijelom glazurom kojoj ste dodali malo sirupa od maline, a kada se osuši, naštrcajte još bijele točke od bijele glazure. Gljive složite i slijepite bjelanjkom.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+676)
Inače, od ove marcipan-smjese možete pripremati razne cvjetiće, voće ili bilo što drugo za ukrašavanje. Malo mašte i dobre volje i origigi ukrasi su tu.

Sastojci:

  • 20 dag badema 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • bjelanjak

Priprema:

Bademe kratko prokuhajte u vodi tako da ih možete oguliti. Zatim ih sameljite i pomiješajte s prosijanim šećerom i toliko bjelanjaka da dobijete gusto tijesto koje se mora dobro obraditi da se mogu oblikovati klobuci i  stručci gljiva. Klobučiće vrganja prelijte čokoladnom glazurom ili ih namažite bjelanjkom i posipajte struganom čokoladom, a klobučiće muhara prelijte bijelom glazurom kojoj ste dodali malo sirupa od maline, a kada se osuši, naštrcajte još bijele točke od bijele glazure. Gljive složite i slijepite bjelanjkom. 

 

Prosjek: 4 (+676)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta s malinama i bijelom čokoladom - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE Žuto-smeđa salama - PROČITAJTE Rolat a la Rapska torta - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE