Glazure za torte i kolače

recepti_bez_slike
Fondant-glazure Pola kg šećera Četvrtina l vode Postupak pripreme Svaku kocku šećera umočite u vodu i stavite u posudu kuhati. Za vrijeme kuhanja, šećer se čisti i kuha tako dugo dok kapljica šećera, u koju se puhne, ne odleti sa žice. Kad je šećer do tog stupnja kuhan, poškropi se s malo hladne vode i ostavi dok se na površini ne napravi tanka kožica. Sada se mora brzo miješati kuhačom, a to se čini tako dugo dok sve ne postane bijela smjesa. Ovo miješanje šećera za fondant-glazuru stručno se zove »tabliranje«. Dogodi li se da se šećer skrutne prije nego se počne tablirati, pokrije se mokrom presloženom krpom i ostavi da pola sata odstoji. Nakon toga se šećer može tablirati. Izmiješana fondant-smjesa spremi se u staklenku do upotrebe. Kad želimo od ove smjese napraviti glazuru za tortu ili koje druge kolače, moramo fondant-smjesu malo ugrijati i s nekoliko kapi vode razmekšati. Kad glazura postane tekuća, njome prelijemo tortu ili kolačiće, i stavimo da se suše na toplom mjestu. Ovu glazuru možemo obojiti alkermesom da postane ružičasta, a svijetložuta postane ako dodamo malo crne kave ili soka od špinata - da postane svijetlozelena. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4)

Sastojci

  • Fondant-glazure
  • Pola kg šećera
  • Četvrtina l vode

Postupak pripreme

Svaku kocku šećera umočite u vodu i stavite u posudu kuhati. Za vrijeme kuhanja, šećer se čisti i kuha tako dugo dok kapljica šećera, u koju se puhne, ne odleti sa žice. Kad je šećer do tog stupnja kuhan, poškropi se s malo hladne vode i ostavi dok se na površini ne napravi tanka kožica. Sada se mora brzo miješati kuhačom, a to se čini tako dugo dok sve ne postane bijela smjesa. Ovo miješanje šećera za fondant-glazuru stručno se zove »tabliranje«.

Dogodi li se da se šećer skrutne prije nego se počne tablirati, pokrije se mokrom presloženom krpom i ostavi da pola sata odstoji. Nakon toga se šećer može tablirati. Izmiješana fondant-smjesa spremi se u staklenku do upotrebe. Kad želimo od ove smjese napraviti glazuru za tortu ili koje druge kolače, moramo fondant-smjesu malo ugrijati i s nekoliko kapi vode razmekšati. Kad glazura postane tekuća, njome prelijemo tortu ili kolačiće, i stavimo da se suše na toplom mjestu. Ovu glazuru možemo obojiti alkermesom da postane ružičasta, a svijetložuta postane ako dodamo malo crne kave ili soka od špinata - da postane svijetlozelena.

Prosjek: 3.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika đurđa's

ovu tortu sam radila mužu za rođendan,velika je-20 šnita, izgleda vrlo atraktivno i najvažnije je ukrašavanje koje i traje najduže, imam sheme za razne oblike torti; zeko, kućica, brojke, medo..

  • torta-cvijet