Fondue s voćem

recepti_bez_slike
35 dag čokolade za kuhanje 15 dag margarina ili neslanog maslaca 60 dag svježega rezanog voća priprema: Čokoladu s margarinom miješajte na pari ili niskoj temperaturi u zdjeli za fondue. Voće poslužite prema vrstama, u posebnim posudama. Vilicom za fondue ili štapićem za ražnjiće nabodite komadić voća, uronite ga u otopljenu čokoladu, pa kratko držite prema gore, dok se čokolada malo ne stvrdne. Kompoti su kuhano voće u vodi i šećeru. Želei ili drhtalice su zgušćeni sokovi voća, prozirni i mirisni. Marmelada je pripravak od pasiranog voća. Pekmez se radi od nepasiranog duže kuhanog voća. Džem je slatki kuhani pripravak u kojem se jasno razabiru komadići voća. Slatko je jako zašećereno kuhano voće, cvijeće ili povrće.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Umakanjem čvrstoga ili orašastog voća u otopljenu tamnu ili bijelu čokoladu, dobivamo vrlo ukusan i neobičan slatkiš. Komadići dinje, banane, kriške naranče ili kivija, kriške kruške ili polovice marelice, dobit će posve nov okus. Umakanjem suhog voća, oraha, lješnjaka ili badema također ćemo dobiti slatkiš finog okusa.

Sastojci:

  • 35 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag margarina ili neslanog maslaca
  • 60 dag svježega rezanog voća

priprema:

Čokoladu s margarinom miješajte na pari ili niskoj temperaturi u zdjeli za fondue. Voće poslužite prema vrstama, u posebnim posudama. Vilicom za fondue ili štapićem za ražnjiće nabodite komadić voća, uronite ga u otopljenu čokoladu, pa kratko držite prema gore, dok se čokolada malo ne stvrdne. Kompoti su kuhano voće u vodi i šećeru. Želei ili drhtalice su zgušćeni sokovi voća, prozirni i mirisni. Marmelada je pripravak od pasiranog voća. Pekmez se radi od nepasiranog duže kuhanog voća. Džem je slatki kuhani pripravak u kojem se jasno razabiru komadići voća. Slatko je jako zašećereno kuhano voće, cvijeće ili povrće. 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)