Domaći voćni ledeni sladoled na štapiću

recepti_bez_slike
...vrlo je jednostavno napraviti. Kao kalup će odlično poslužiti malo veće čaše za liker, a tko je na dijeti, šećer iz recepata može zamijeniti umjetnim zaslađivačima. Za pripremu su potrebne dvije i pol šalice smrznutih kupina( ili nekog drugog bobičastog voća), trećina šalice šećera, trećina šalice vruće vode, šest većih čaša za likere i šest štapića za sladoled. U mikser stavite voće i šećer te dodajte vruću vodu i miksajte dok se smjesa ne pretvori u voćni pire. Zatim prosijte kroz sito i čvrsto tiskajte kako biste odstranili sjemenke. Voćnu smjesu stavite u čaše za liker tako da ih napunite do vrha, a u sredinu svake zataknete drveni štapić. Desert zamrzavajte najmanje četiri sata. Nakon toga, stavite čaše u posudu s toplom vodom na nekoliko sekundi kako bi lakše izvadili sladoled. Za odrasle Idealne ledene lizalice za odrasle su, primjerice, od margarite i lubenica. Kako biste pripremili taj osvježavajući alkoholni desert, trebat će vam pet čaša nasjeckane lubenice bez koštica, dvije žlice soka od limete, tri žlice finog šećera u granulama, četvrtina šalice vode i četvrtina šalice tekile. Ovaj je omjer dovoljan za osam alkoholno- voćnih sladoleda. Sve sastojke stavite u mikser i usitnjavajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Prosijte kako biste odstranili tvrde komadiće. Ako nastane pjena, uklonite je žlicom. Voćni pire rasporedite u čaše, u svaku u sredini zataknite drveni štapić i ostavite u zamrzivaču 24 sata. Ledene lizalice od jagoda i narančina soka Sastojci: 1 pakiranje želea od jagoda, 2 dcl soka od jabuke, 2 dcl narančina soka, 3 dcl pirea od jagoda (3 čaše usitnjenih jagoda i 1/4 čaše meda), 12 drvenih štapića, 12 duguljastih čaša za kalup. Priprema: U mikseru pomiješajte sve sokove sa želeom. Nakon što ste izmiksali smjesu, pretočite ju u čaše za kalup. Stavite ih u zamrzivač pa kad se voćni pire malo zamrzne, zataknite drvene štapiće i ponovno zamrzavajte tri sata. Osvježenje dinje na štapiću Sastojci: Manja dinja, 1 dcl vode, 1/4 čaše šećera, žlica svježih listova metvice, 1/4 čaše soka od limuna. Priprema: Usitnite dinju i odstranite koštice. Pomiješate sve sastojke i mikserom napravite voćni pire. Smjesu raspodijelite u osam čaša i zabodite štapiće u sredinu te stavite u zamrzivač. Raskošna lizalica od kivija Sastojci: 3/4 čaše vode, čaša šećera, 4 kivija, 1/2 svježeg soka od limete( 4 limete). Priprema: Nasjeckajte kivije na komadiće. Iscijedite limete. Pomiješajte sve sastojke i izmiješajte mikserom. Voćni pire ulijte u čaše za kalup i zabodite štapiće. Držite u zamrzivaču šest sati. Slatke šljive s okusom limete Sastojci: 1/4 čaše šećera, 500 g šljiva, 8 žlica soka od limete, 100 ml jogurta. Priprema: Dodajte sve sastojke osim jogurta i usitnite s mikserom. U voćni pire dodajte jogurt i promiješajte. Smjesu ulijte u čaše za kalup i ostavite u zamrzivaču. Zataknite štapiće i vratite u zamrzivač na četiri sata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+200)
Spasit će vas od ljetne vrućine i sparine

Ledene kupine na štapiću

...vrlo je jednostavno napraviti. Kao kalup će odlično poslužiti malo veće čaše za liker, a tko je na dijeti, šećer iz recepata može zamijeniti umjetnim zaslađivačima. Za pripremu su potrebne dvije i pol šalice smrznutih kupina( ili nekog drugog bobičastog voća), trećina šalice šećera, trećina šalice vruće vode, šest većih čaša za likere i šest štapića za sladoled.

U mikser stavite voće i šećer te dodajte vruću vodu i miksajte dok se smjesa ne pretvori u voćni pire. Zatim prosijte kroz sito i čvrsto tiskajte kako biste odstranili sjemenke. Voćnu smjesu stavite u čaše za liker tako da ih napunite do vrha, a u sredinu svake zataknete drveni štapić. Desert zamrzavajte najmanje četiri sata. Nakon toga, stavite čaše u posudu s toplom vodom na nekoliko sekundi kako bi lakše izvadili sladoled.

Za odrasle

Idealne ledene lizalice za odrasle su, primjerice, od margarite i lubenica. Kako biste pripremili taj osvježavajući alkoholni desert, trebat će vam pet čaša nasjeckane lubenice bez koštica, dvije žlice soka od limete, tri žlice finog šećera u granulama, četvrtina šalice vode i četvrtina šalice tekile. Ovaj je omjer dovoljan za osam alkoholno- voćnih sladoleda. Sve sastojke stavite u mikser i usitnjavajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Prosijte kako biste odstranili tvrde komadiće. Ako nastane pjena, uklonite je žlicom. Voćni pire rasporedite u čaše, u svaku u sredini zataknite drveni štapić i ostavite u zamrzivaču 24 sata.

Ledene lizalice od jagoda i narančina soka

Sastojci: 1 pakiranje želea od jagoda, 2 dcl soka od jabuke, 2 dcl narančina soka, 3 dcl pirea od jagoda (3 čaše usitnjenih jagoda i 1/4 čaše meda), 12 drvenih štapića, 12 duguljastih čaša za kalup.
Priprema: U mikseru pomiješajte sve sokove sa želeom. Nakon što ste izmiksali smjesu, pretočite ju u čaše za kalup. Stavite ih u zamrzivač pa kad se voćni pire malo zamrzne, zataknite drvene štapiće i ponovno zamrzavajte tri sata.

Osvježenje dinje na štapiću

Sastojci: Manja dinja, 1 dcl vode, 1/4 čaše šećera, žlica svježih listova metvice, 1/4 čaše soka od limuna.
Priprema: Usitnite dinju i odstranite koštice. Pomiješate sve sastojke i mikserom napravite voćni pire. Smjesu raspodijelite u osam čaša i zabodite štapiće u sredinu te stavite u zamrzivač.

Raskošna lizalica od kivija

Sastojci: 3/4 čaše vode, čaša šećera, 4 kivija, 1/2 svježeg soka od limete( 4 limete).
Priprema: Nasjeckajte kivije na komadiće. Iscijedite limete. Pomiješajte sve sastojke i izmiješajte mikserom. Voćni pire ulijte u čaše za kalup i zabodite štapiće. Držite u zamrzivaču šest sati.

Slatke šljive s okusom limete

Sastojci: 1/4 čaše šećera, 500 g šljiva, 8 žlica soka od limete, 100 ml jogurta.
Priprema: Dodajte sve sastojke osim jogurta i usitnite s mikserom. U voćni pire dodajte jogurt i promiješajte. Smjesu ulijte u čaše za kalup i ostavite u zamrzivaču. Zataknite štapiće i vratite u zamrzivač na četiri sata.

Prosjek: 5 (+200)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika mini's

Mali ispravak, vrućine su nas već zadesile! Ok mi je sa lubenicom, ali i jagoda i narančin sok. Malo se gubim dok sve sastojke pronađem u ovom receptu, zašto nije onako na početku napisano što nam sve treba?A tu ima i alkoholnih sladoleda za odrasle, Štefica se ne šali ;)

2
Slika korisnika maandrocec's

Od svega ovog koja Vam je najbolja kombinacija? Meni nekako s lubenicom,spasit će Vas ovih ljetnih sparina koje nam uskoro dolaze..