Domaći bananko

Antica nam je poslala recept za domaći bananko.
Popis sastojaka za bananko
- 0,5 kg šečera
- 2dcl vode
- 1 ekstrat od banane
- 1 oblatna
- 3 želatine (bijela u prahu)
- čokolada za kuhanju
Priprema
šečer i vodu prokuhati 10-ak min, pustiti da se ohladi te dodajte namocenu želatinu koju ste namakali prema uputama na vrečici i ekstrakt od banane, sve to miksati na največoj brzini u jednom smjeru (ne šarati sa mikserom) ok 20-30 min kad se zgusne prelit preko oblatne i staviti u frižider da odstoji preko noci drugi dan napraviti glazuru i poslužiti ga...
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: želatina / voda / šećer / oblatne / ekstrakt banane / čokolada za kuhanje







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Jednostavan recept a ujedno i fini. Uz sve navedeno mozete probati jos dodati i ekstrakt ruma ili ekstrakt vanilije.
Svakako se isplati isprobavati ekstrakte jer nisu toliko jaki kao prirodni sastojci daju aromu jelima a opet s druge strane mali su pa su zato prakticni za kuhinju.
Mozda bolje i zdravija od ove varijante je da kupite bananu izmiksate je u kasu i pomijesate sa zelatinom (mikserom naravno) ipak je bolje od ekstrakta ali malo kompliciranije za isprobati.
Svakako isprobajte recept necete pozaliti.