Crni korijen

Sastojci:
- 1 kg crnog korijena
 - sol, papar
 - 4 dkg masti
 - 1 dl vrhnja
 - 3 dkg brašna
 - zeleni peršin
 
Priprema:
Crni korijen se očisti, izreže na komadiće i kuha u vrućoj slanoj vodi. Kad je mekan, napravi se zapreška, zalije hladnom vodom, onda vodom u kojoj se kuhao korijen i kuha dalje. Soli se i papri te doda vrhnje i sitno nasjeckani peršin.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
 - Broj osoba: 4
 - Sastojci: vrhnje / sol / peršin / mast / crni korijen
 

 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...