Čokoladna glazura I.

Autor: mala sonja   (palac x 11300) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žlice vode  3 žlice šećera  10 dag čokolade  8 dag maslaca ili margarina  priprema: Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+12)
Godinama sam se mučila s glazurom, nekad mi je super uspjela, nekad ne. A znamo svi da je glazura osnova za fini kolač ili tortu. E onda sam pronašla ovaj recept, i sad se samo njega držim. Od tada mi je glazura tanka i ukusna, baš kako treba

Sastojci:

  • 3 žlice vode 
  • 3 žlice šećera 
  • 10 dag čokolade 
  • 8 dag maslaca ili margarina 

priprema:

Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.

Prosjek: 3.5 (+12)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mira Frankfurt's

E nisi ga ispekla jer se ne peče draga a nije ni kolač nego torta

2
Slika korisnika Marta78..'s

Kolač sam upravo ispekla i mogu reći da je vrlo jednostavan i da je potpuno uspio.
Obzirom da imam sladokusce, nadodali smo malkoc više šećera i povečali količinu čokoladne glazure. Sve je kako piše. Okus fantastičan i uistinu nije suh. Ide u bilješke i odmah prosljeđujem seki.