Bunjevački kolinjski paprikaš

recepti_bez_slike
60 dag svinjskih pluća 50 dag svinjske jetre 1 svinjski jezik 2 svinjska bubrega 1 svinjsko uho 112 svinjskog srca 1 svinjska slezena 40 dag svinjskih rebara 1,5 kg luka mljevena crvena paprika (slatka) mast sol Priprema: Iznutrice i svinjska rebra dobro operite i narežite na komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezane iznutrice i meso, posolite i uz dolijevanje vodom pirjajte sve dotle dok iznutrice i meso posve ne omekšaju, a luk se gotovo istopi. Iz zgotovoljenog paprikaša voda treba posve ispariti. Tada dodajte mljevenu crvenu papriku i izmiješajte da se ravnomjerno sjedini. Paprikaš poslužite bez ikakvog priloga, uz salatu od kiselog kupusa, s domaćim svježim kruhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

sastojci:

  • 60 dag svinjskih pluća
  • 50 dag svinjske jetre
  • 1 svinjski jezik
  • 2 svinjska bubrega
  • 1 svinjsko uho
  • 112 svinjskog srca
  • 1 svinjska slezena
  • 40 dag svinjskih rebara
  • 1,5 kg luka
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • sol

Priprema:

Iznutrice i svinjska rebra dobro operite i narežite na komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezane iznutrice i meso, posolite i uz dolijevanje vodom pirjajte sve dotle dok iznutrice i meso posve ne omekšaju, a luk se gotovo istopi. Iz zgotovoljenog paprikaša voda treba posve ispariti. Tada dodajte mljevenu crvenu papriku i izmiješajte da se ravnomjerno sjedini. Paprikaš poslužite bez ikakvog priloga, uz salatu od kiselog kupusa, s domaćim svježim kruhom.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)