Brački medenjaci

Ovo je još jedan izvorno brački kolač. Sa kaduljinim medom budu najbolji jer se ne razliju. Ako ćete raditi ovaj kolač imajte na umu da je ovo doza na jedno jaje. I pripazite - dobro nauljite lim za pečenje. Oblike ne radite ni pretanko ni predebelo jer postanu duplo veči.
Sastojci:
• 1 jaje
• 10 dag meda od kadulje
• 1 dcl ulja
• 10 dag šećera
• 1 prašak za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
• brašna po potrebi
Priprema:
Istući jaja i šećer, a u drugu zdjelu staviti malo brašna. U to izliti jaja i šećer. U med staviti sodu i to staviti na vatru dok ne zabijeli. Uliti u jaja, dodati ulje i mješati postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo. Umjesiti tijesto kao za njoke da ne bude tvrdo. Pustiti da odstoji 1sat na sobnoj temperaturi. Peći na 200°c oko 10-15min.







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...