Bijela torta

recepti_bez_slike
5 jaja 10 žlica šećera 10 žlica vode 10 žlica brašna 1 prašak za pecivo Priprema: pjenasto izmiješati 5 žumanjaka sa 10 žlica šećera. Onda dodati 10 žlica vode i miksati dok ne postane gusto. Na kraju dodati 10 žlica brašna sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka i sve jos kratko miksati na najmanjoj brzini. Peći na 180 stupnjeva oko 20 min. Krema: 500 g svježeg sira 1 kiselo vrhnje 1 čvrsti jogurt 15 dkg šećera 1 jaje sok od pola limuna 4 dcl slatkog vrhnja 1 paket želatine u listićima 1 kompot od višnje, breskve ili svježe voće Priprema: Izmiješati sir, kiselo vrhnje, jogurt, šećer, jaje i sok od limuna. Napraviti želatinu po uputama na vrečici,ali umjesto vode staviti sok od kompota.Napravljenu želatinu miješajući ulijevati u smjesu od sira. Na kraju polako umiješati tučeno slatko vrhnje. Biskvit prepoloviti na pola ili peći 2 puta. Slagati: biskvit-krema-voće-krema-biskvit. Dio voća možete izmiksati u kremi, a ako volite biskvit, možete napraviti na isti način, ali poduplati količinu. Tortu ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+700)

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica vode
  • 10 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

pjenasto izmiješati 5 žumanjaka sa 10 žlica šećera. Onda dodati 10 žlica vode i miksati dok ne postane gusto. Na kraju dodati 10 žlica brašna sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka i sve jos kratko miksati na najmanjoj brzini.
Peći na 180 stupnjeva oko 20 min.

Krema:

  • 500 g svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 čvrsti jogurt
  • 15 dkg šećera
  • 1 jaje
  • sok od pola limuna
  • 4 dcl slatkog vrhnja
  • 1 paket želatine u listićima
  • 1 kompot od višnje, breskve ili svježe voće

Priprema:

Izmiješati sir, kiselo vrhnje, jogurt, šećer, jaje i sok od limuna. Napraviti želatinu po uputama na vrečici,ali umjesto vode staviti sok od kompota.Napravljenu želatinu miješajući ulijevati u smjesu od sira. Na kraju polako umiješati tučeno slatko vrhnje. Biskvit prepoloviti na pola ili peći 2 puta. Slagati: biskvit-krema-voće-krema-biskvit. Dio voća možete izmiksati u kremi, a ako volite biskvit, možete napraviti na isti način, ali poduplati količinu. Tortu ukrasiti po želji.

Prosjek: 4 (+700)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)