Bijela torta
Biskvit:
- 5 jaja
- 10 žlica šećera
- 10 žlica vode
- 10 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
pjenasto izmiješati 5 žumanjaka sa 10 žlica šećera. Onda dodati 10 žlica vode i miksati dok ne postane gusto. Na kraju dodati 10 žlica brašna sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka i sve jos kratko miksati na najmanjoj brzini.
Peći na 180 stupnjeva oko 20 min.
Krema:
- 500 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje
- 1 čvrsti jogurt
- 15 dkg šećera
- 1 jaje
- sok od pola limuna
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 1 paket želatine u listićima
- 1 kompot od višnje, breskve ili svježe voće
Priprema:
Izmiješati sir, kiselo vrhnje, jogurt, šećer, jaje i sok od limuna. Napraviti želatinu po uputama na vrečici,ali umjesto vode staviti sok od kompota.Napravljenu želatinu miješajući ulijevati u smjesu od sira. Na kraju polako umiješati tučeno slatko vrhnje. Biskvit prepoloviti na pola ili peći 2 puta. Slagati: biskvit-krema-voće-krema-biskvit. Dio voća možete izmiksati u kremi, a ako volite biskvit, možete napraviti na isti način, ali poduplati količinu. Tortu ukrasiti po želji.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: želatina / voće / višnje / slatko vrhnje / sir / šećer / prašak za pecivo / limun / kompot / kiselo vrhnje / jogurt / jaja