Bečke kocke s višnjama
Recept koji je iz Beča stigao ravnu našu kuhinju i odmah se udomaćio.
1. Tijesto
- 15 dag margarina
- 10 dag šećera
- 25 dag brašna
Priprema:
Margarin i šećer dobro izmiješajte, dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite pola sata u hladnjak, razvaljajte i prekrijte dno lima.
2. Tijesto
- 6 jaja
- 30 dag margarina
- 30 dag šećera
- 15 dag brašna
- 15 dag gustina
- naribana limunova korica
- 1 kg očišćenih i ocijeđenih višanja
Priprema:
Žumanjke, šećer, margarin i limunovu koricu dobro pjenasto izradite, dodajte brašno i škrobno brašno, izlijte na prvo tijesto. Višnje složite po kolaču i stavite u pećnicu zagrijanu na 190- 200 stupnjeva, pecite oko 45 min. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač od voća / kolači i slastice
- Sastojci: višnje / škrobno brašno / šećer / margarin / korica limuna / jaja / brašno