Bečke kocke s višnjama

recepti_bez_slike
15 dag margarina  10 dag šećera  25 dag brašna  Priprema: Margarin i šećer dobro izmiješajte, dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite pola sata u hladnjak, razvaljajte i prekrijte dno lima.  2. Tijesto  6 jaja  30 dag margarina  30 dag šećera  15 dag brašna  15 dag gustina  naribana limunova korica  1 kg očišćenih i ocijeđenih višanja  Priprema: Žumanjke, šećer, margarin i limunovu koricu dobro pjenasto izradite, dodajte brašno i škrobno brašno, izlijte na prvo tijesto. Višnje složite po kolaču i stavite u pećnicu zagrijanu na 190- 200 stupnjeva, pecite oko 45 min. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+771)
Recept koji je iz Beča stigao ravnu našu kuhinju i odmah se udomaćio.

1. Tijesto 

  • 15 dag margarina 
  • 10 dag šećera 
  • 25 dag brašna 

Priprema:

Margarin i šećer dobro izmiješajte, dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite pola sata u hladnjak, razvaljajte i prekrijte dno lima. 

2. Tijesto 

  • 6 jaja 
  • 30 dag margarina 
  • 30 dag šećera 
  • 15 dag brašna 
  • 15 dag gustina 
  • naribana limunova korica 
  • 1 kg očišćenih i ocijeđenih višanja 

Priprema:

Žumanjke, šećer, margarin i limunovu koricu dobro pjenasto izradite, dodajte brašno i škrobno brašno, izlijte na prvo tijesto. Višnje složite po kolaču i stavite u pećnicu zagrijanu na 190- 200 stupnjeva, pecite oko 45 min. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu. 

Prosjek: 4 (+771)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)