Bazlamača od kukuruznog brašna

recepti_bez_slike
1 l mlijeka korica od limuna 4 jaja 10 dkg oraha 10 dkg šećera 50 dkg kukuruznog brašna sol 2 dkg kvasca 8 dkg masti Priprema: Žumanjci i šećer se miješaju, doda naribana korica od limuna, malo soli, kvasac, kukuruzno brašno i mlijeko naizmjence te ostavi da odstoji 2 sata. Zatim se doda čvrsti snijeg i sitno narezani orasi. Ova se smjesa stavi u vruću mast peći. Kad je pečeno, namaže se kiselim vrhnjem i ostavi još malo u pećnici. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Bazlamaču možete raditi i na druge načine, npr sa sezonskim voćem ili pekmezima.

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • korica od limuna
  • 4 jaja 10 dkg oraha
  • 10 dkg šećera
  • 50 dkg kukuruznog brašna
  • sol
  • 2 dkg kvasca
  • 8 dkg masti

Priprema:

Žumanjci i šećer se miješaju, doda naribana korica od limuna, malo soli, kvasac, kukuruzno brašno i mlijeko naizmjence te ostavi da odstoji 2 sata. Zatim se doda čvrsti snijeg i sitno narezani orasi. Ova se smjesa stavi u vruću mast peći. Kad je pečeno, namaže se kiselim vrhnjem i ostavi još malo u pećnici.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)