taman kad ti gosti dolaze...

8 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika bbranka's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010
taman kad ti gosti dolaze...

Primjetila sam vec nekoliko puta da mi jelo ne uspije ili nesto zeznem bas onda kad spremam za vise ljudi ili kad mi trebaju doci gosti na rucak. Ili zbog treme ili zurbe, nemam pojma, ali mi uvijek krene naopako.

Ili mi puca tijesto za struklje, ili su mi njoki ispali pretvrdi, ili mi je juha preslana ili nesto razbijem.

Kako je kod vas?

Slika korisnika mamica's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

kad sam zadnji put imala cijelu obitelj na rucku, naravno da sam zakomplicirala sa 3 vrste priloga, dvije vrste mesa, zurila se i tako to...Kuhane njoke sam stavila u pecnicu na 50 stupnjeva da budu tople, a kad sam ih htjela servirati na stol, zaboravila sam da je staklena zdjela u kojoj su bile vjerojatno vruća i zurila sam se da ih cim prije smjestim na stol. Kako je posuda bila vruca, jednostavno sam ju ispustila i razletile se njoke po cijeloj blagovaoni. Mozda je i ispalo dobro sto sam ipak imala vise priloga.

Imala sam ja još toga ali se sad ne mogu sjetiti. Kad se sjetim, dopisat ću.

Slika korisnika mami's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Imam dosta iskustva u dočekivanju gostiju.
Dan ranije sve pomno isplaniram,
ujutro rano ustanem,popijem kavu za smirenje,
zatim krenem lagano po procjeni kad mi šta treba toplo
a šta treba hladno biti dok gosti dođu,
Obavezno uključim bar jednog člana obitelji,
to mi je pomoćni kuhar #:S
on mora miksati,rezati,mješati,oprati...itd...
budemo brži,organiziraniji i zadovoljniji,
a nekome recimo smeta da mu se po kuhinji muva bilo tko,
meni je to velika pomoć,jer se zna tko i što radi,nema muvanja i smetanja :))

"moja mama najbolje kuha"

Slika korisnika SilVijA's
Offline
Pridružen/a: 15/06/2011

To mi je tada najstresniji dan u životu,sve mi ispada i
obavezno nešto zaboravim dodati,neki sastojak,
jer osim hrane moraš misliti i na druge stvari.
Ovo je dobar savjet da se organizacijom i planiranjem
puno toga može smirenije i bolje napraviti.

Slika korisnika Rebeka's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Šta se sekirate cure moje,najbolje je naručiti gotovu hranu
iz najbližeg trgovačkog centra, i sve će ispasti
baš kako treba :)
samo ako gosti saznaju da to niste vi skuhali....hm..
e tu ne znam kako pomoći... :))

Slika korisnika blanka's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

zapravo, ja jako volim kuhati za goste i uzivam u apsolutno svakom dijelu - od smisljana menija, do kupovine i prirpeme namirnica, zatim u samom spremanju jela i zajednickom uzivanju u njemu.

Da ne bi sad ispalo da sam superzena i superkuharica i da mi sve ide od ruke :)) naravno da i ja grijesim, a pogotovo kad iscekujem vise ljudi ili kad pripremam vise toga. Najgore mi je kad mi se suprug krene motat po kuhinji i uzurpirat moj radni prostor.

Kad mi gosti dolaze najcescu gresku koju radim je pretjerivanje u kolicini hrane i pica pa onda danima vucemo to jelo i ne znamo kud bi i sto bi sa ostavcima (inace, mislim da se ovdje moze naci jako puno zgodnih recepta i ideja sa ostacima jela, vec sam i sama neke iskoristila i probala).

Da smanjim napetost, spremim dan ranije ono sto se moze, a puno vremena potrosim i dajem na prirpemu svega tako da usred kuhanja nemam posla sa recimo guljenjem krumpira ili ciscenjem salate i sl. Kolac i deserte nastojim spremiti ranije.

Slika korisnika Slaven.G.'s
Offline
Pridružen/a: 15/06/2011

Moja žena biježi iz kuhinje kad nam dolaze gosti,
kaže da sam ja bolji u tome,onda preuzmem glavno jelo,
a draga napravi kolač ili neki desert.
Ja volim komplicirana jela,pogotovo divljač,
moji gosti i očekuju da bude nešto specijalno (znaju kakav sam).
Zadnji put sam pripremio veprovinu,ovdje na forumu sam i pisao na temu divljači i ima dobrih recepata.

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

najbolje je spremiti proverena i jednostavna jela odnosno ona koja ne iziskuju previse vrjemena i izgovoriti se zeljom da si sto duze sa njima to ce im se dopasti ,a ja uvjek imam u skrinji neki rezervni zalogajcic :p

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija